Sport

"Jelenleg én vagyok a világ legjobb súlylökője"

"Jelenleg én vagyok a világ legjobb súlylökője"

2018. március 3., szombat
"Jelenleg én vagyok a világ legjobb súlylökője"

Sporttörténelmi sikert ért el a szegedi születésű Márton Anita, aki tegnap este a fedettpályás atlétikai világbajnokságon aranyérmet nyert. Anitát a szombati éremátadás után értük el telefonon.

-Az Australian Openen Babos Tímea sporttörténelmet írt a páros győzelmével januárban, a phjongcsangi téli olimpián a gyorskorcsolyázó fiúk a váltóval ugyancsak a sporttörténelmi aranyat szerezték meg februárban. Márton Anita pedig a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte márciusban, ami szintén sporttörténelem. Gondolom a fellegekben jársz most.

- Hát igen, maximálisan tudom értékelni ezt a versenyt. Hiszen megint sikerült mindent elérni, amit szerettem volna. Ugye úgy jöttem ide ki, hogy szeretném megjavítani az egyéni csúcsomat, ami a magyar fedettpályás országos csúcs, és szeretnék érmet hazavinni. Sikerült megjavítani, nem is kevéssel az országos csúcsot és az érem is itt van nálam. Ráadásul a legfényesebb. Nagyon boldog vagyok.

- Egy sportoló mindig tudja magáról, hogy milyen formában van. Érezted, hogy ez most benne lesz?

- Éreztem, hogy jó formában vagyok. Ahogy korábban máshol nyilatkoztam, a szezon elején voltak technikai problémák, amiket nagyon nehezen sikerült kijavítani, de az edzőmmel, Eperjesi Lászlóval bíztunk benne, hogy a megfelelő időben össze fog állni a mozgás. Fizikálisan meg nagyon jó állapotban voltam, jól sikerült az alapozás is, tényleg sikerült százszázalékosan végigcsinálni a teljes felkészülési időszakot.

- Hogy csinálod, hogy az utolsó dobásba, még ennyi összpontosítás, ennyi erő marad, és fejben ennyire össze tudod magad szedni? Az elmúlt években, volt, hogy az utolsó dobásra hagytad az eldöntendő kérdéseket. Most is akkor repült legmeszebb a golyó, ráadásul már tét nélkül.

Többen mondják, hogy én ennek a specialistája vagyok. De ez egyáltalán nem szándékos, tényleg. Ahogy tegnap is nyilatkoztam Spiriev Attila sportigazgató kérte tőlem december elején, hogy jó lenne, hogyha egy kicsit megkímélném a haja dússágát, mert már nagyon bírja idegileg, ezt hogy mindig az utolsó lökésre hagyom az eldöntendő kérdést. Próbáltam ennek megfelelni és harmadikra sikerült egy nagyon jó eredményt lökni, amivel átvettem a vezetést. Benne volt a pakliban, hogy akár a jamaicai, akár a kínai lány javíthat még, és onnantól próbáltam kockáztatni, hogy minél jobb eredményt elérjek.

- Van jelenleg jobb súlylökő a világon nálad?

- Hát ezek szerint nincs. Aki akart tegnap megmérettet, úgyhogy, mivel én nyertem a fedett pályás világbajnokságot így innentől úgy gondolom, hogy jelenleg én vagyok a világ legjobb súlylökője.

- Nekünk szegedieknek kérdés, és kényes kérdés. Mennyire érezheti magáénak Szeged ezt a világbajnoki címet?

- Ez tényleg egy elég kényes kérdés. Én mindig is azt vallottam, hogy szegedi születésű vagyok. A sors sajnos úgy hozta, hogy ezeket az eredményeket nem Szegednek hozom, hanem Békéscsabának.

Nekik köszönhetem, hogy idáig eljutottam

, tényleg mindenben a hátam mögött álltak és állnak jelenleg is. Nem tudok eléggé hálás lenni nekik ezért, hogy amikor a legjobban kellett ők oda álltak mögém.

ITT NÉZHETI MEG A VERSENY ÖSSZEFOGLALÓJÁT!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.