Hírzóna

Demokratikus Koalíció: Orbánnak halállistája van

Demokratikus Koalíció: Orbánnak halállistája van

2018. március 30., péntek
Demokratikus Koalíció: Orbánnak halállistája van

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor miniszterelnök "egy politikai halállistát mutatott be", amikor péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy körülbelül 2 ezer fizetett ember dolgozik a kormány megbuktatásán és névre szólóan tudják, hogy kik.

A DK szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányfő nyilatkozata "a diktatúra, a diktátor hangja".

Gréczy Zsolt kijelentette, Orbán Viktor pénteki szavai megerősítették abban a DK-t, hogy a miniszterelnök "elvetemült gazember vagy végleg meghibbant". Nincsenek Soros-ügynökök, legfeljebb ő és a Fidesz vezérkara, mert őket taníttatta Soros György - mondta a szóvivő. Szavai szerint a miniszterelnöknek nem kétezer politikai ellenfele van, hanem hatmillió, akik nem kérnek a Fideszből és Orbánból.

Ha Orbán Viktor beváltja fenyegetését, akkor a DK politikai és jogi védelmet nyújt az érintett személyeknek és szervezeteknek - szögezte le Gréczy Zsolt.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban azt mondta:

Magyarországon körülbelül 2 ezer fizetett ember dolgozik azért, hogy a választási kampányban megbuktassák a kormányt, és egy bevándorláspárti, Soros György által is elfogadható kabinetet hozzanak létre.

"Pontosan tudjuk, névre szólóan is tudjuk, hogy nagyjából kicsodák hogyan és miképpen dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért is terjesztették elő a "Stop Soros" törvénycsomagot.

Gréczy Zsolt véleményét a sajtótájékoztatón kikérték arról is, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy interjúban azt mondta, a 2010 előtti kormányok miniszterei nem lehetne tagjai egy általa vezetett kabinetnek.

A koalíciós tárgyalásokon dől majd el, hogy kikből lesznek miniszterek és kiből miniszterelnök - felelte a szóvivő. Hozzátette, 2010 előtt is számos kiváló miniszter dolgozott Magyarországon, akik közül jelenleg többen is fontos szerepet töltenek be az MSZP-ben.

Rákérdeztek a TV2 Tények című műsorának egyik adására is, amelyben egy védett tanú többek között arról beszélt, hogy Czeglédy Csaba segédkezett a DK megalapításában és rajta keresztül jutott el a pénz Gyurcsány Ferenctől ahhoz, akit le akartak fizetni. Gréczy Zsolt leszögezte: a DK beperli a TV2-t és az "összes fideszes propagandamédiumot, amelyik közölte ezt az ordas hazugságot". (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.