//

Demokratikus Koalíció: Orbánnak halállistája van

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2015. február 21. Gyurcsány Ferenc pártelnök gitározik a Demokratikus Koalíció (DK) tisztújító kongresszusán a fõvárosi Hungexpo egyik csarnokában 2015. február 21-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor miniszterelnök “egy politikai halállistát mutatott be”, amikor péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy körülbelül 2 ezer fizetett ember dolgozik a kormány megbuktatásán és névre szólóan tudják, hogy kik.

A DK szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányfő nyilatkozata “a diktatúra, a diktátor hangja”.

Gréczy Zsolt kijelentette, Orbán Viktor pénteki szavai megerősítették abban a DK-t, hogy a miniszterelnök “elvetemült gazember vagy végleg meghibbant”. Nincsenek Soros-ügynökök, legfeljebb ő és a Fidesz vezérkara, mert őket taníttatta Soros György – mondta a szóvivő. Szavai szerint a miniszterelnöknek nem kétezer politikai ellenfele van, hanem hatmillió, akik nem kérnek a Fideszből és Orbánból.

Ha Orbán Viktor beváltja fenyegetését, akkor a DK politikai és jogi védelmet nyújt az érintett személyeknek és szervezeteknek – szögezte le Gréczy Zsolt.  Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban azt mondta: Magyarországon körülbelül 2 ezer fizetett ember dolgozik azért, hogy a választási kampányban megbuktassák a kormányt, és egy bevándorláspárti, Soros György által is elfogadható kabinetet hozzanak létre. “Pontosan tudjuk, névre szólóan is tudjuk, hogy nagyjából kicsodák hogyan és miképpen dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért is terjesztették elő a “Stop Soros” törvénycsomagot.
Gréczy Zsolt véleményét a sajtótájékoztatón kikérték arról is, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy interjúban azt mondta, a 2010 előtti kormányok miniszterei nem lehetne tagjai egy általa vezetett kabinetnek.

 A koalíciós tárgyalásokon dől majd el, hogy kikből lesznek miniszterek és kiből miniszterelnök – felelte a szóvivő. Hozzátette, 2010 előtt is számos kiváló miniszter dolgozott Magyarországon, akik közül jelenleg többen is fontos szerepet töltenek be az MSZP-ben.

Rákérdeztek a TV2 Tények című műsorának egyik adására is, amelyben egy védett tanú többek között arról beszélt, hogy Czeglédy Csaba segédkezett a DK megalapításában és rajta keresztül jutott el a pénz Gyurcsány Ferenctől ahhoz, akit le akartak fizetni. Gréczy Zsolt leszögezte: a DK beperli a TV2-t és az “összes fideszes propagandamédiumot, amelyik közölte ezt az ordas hazugságot”.

(MTI)

Előző sztori

Az illegális bevándorlás miatt Magyarország elveszítheti a mindennapok, a nők, és a gyermekek biztonságát

Következő sztori

Aki még nem vette meg a sonkát, erre figyelejen!

Legutóbbi hasonló cikkek