Politika

Czeglédy Csabáért tüntettek Szegeden

Czeglédy Csabáért tüntettek Szegeden

2018. március 24., szombat
Czeglédy Csabáért tüntettek Szegeden

A Czeglédy ügy újabb eseményéhez érkeztünk, ezúttal tüntetést szerveztek a vád szerint 6 milliárd forintos kárt okozó, csalással vádolt ügyvéd szabadon bocsájtásáért.

Ma délután 4 órától a Szegedi Városi Bíróság előtt tartották

azt a tüntetést

, ahol nem csak a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba mellett álltak ki a felszólalók, hanem még az "ügyészség visszaélései" ellen is szót emeltek.

Az eseményen Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium volt államtitkára, Kaczúr Ágnes, a szegedi egyetem egyik oktatója, valamint Donáth Ferenc, a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetének elnöke szólalt fel. Bár az eseménynek majdnem 500 érdeklődője volt a Facebookon, csak 60 ember jött el rá végül.

FREE CZEGLÉDY; SZABADSÁGOT CZEGLÉDYNEK;

Már a tüntetés transzparensein olvasható szövegek is egyértelműen utaltak arra, hogy az összegyűltek szerint Czeglédy ártatlan az ellene felhozott vádakban, de eme meggyőződésüknek hangot is adtak.

Még a felszólalókat felkonferáló Kaczúr Ágnes bevezető beszédét is megzavarta néhány bekiabálás:

SZÉGYEN KORMÁNY! ORBÁN DÖGÖLJÖN MEG!

- hangzott a tömegből, de az egyetemi tanárnő megjegyezte, hogy ők nem szeretnék, ha meghalna a miniszterelnök, csak azt, hogy "feleljen a bűneiért". A felszólalók kivétel nélkül mind az április 8-ai szavazáson való részvétel fontosságát hangsúlyozták, amellett, hogy meglátásuk szerint Magyarország elvesztette jogállamiságát, amit az is bizonyít - mondták, hogy Czeglédyt jogtalanul tartják fogva. Az esemény utolsó felszólalója, Donáth Ferenc, Czeglédyt egyenesen olyan emberekhez hasonlította, mint Bibó István, vagy mint Göncz Árpád, mert szerinte "a költségvetési csalással vádolt ügyvéd is egy politikai meghurcolás áldozata", mint az említett történelmi személyek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.