Sport

Paralimpia 2018 - Befejezték szereplésüket a magyarok

Paralimpia 2018 - Befejezték szereplésüket a magyarok

2018. március 17., szombat
Paralimpia 2018 - Befejezték szereplésüket a magyarok

Befejezte szereplését a magyar csapat a phjongcshangi téli paralimpián: a szombati versenynapon a látássérült alpesi síző, Balogh Zsolt és vezetője, Bocsi Bence kiesett a műlesiklás első futamában, így helyezetlenül zárt.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) beszámolója szerint a jeges, meredek pályán 58 kaput helyeztek el, s a magyarok a táv harmadánál hibáztak: Balogh síléce beleakadt az egyik kapuba, nem kerülte meg azt mindkét lécével, s ez kaputévesztést és kizárást jelentett. Az első futamot a 18 versenyzőpárosból 12-en teljesítették, a magyarokon kívül még öt duó esett ki. Szabó László, az MPB elnöke azt mondta, a mostani eredmény csalódás, leginkább természetesen a sportolóknak. "Többet vártak maguktól, és az élet minden területén az a legnagyobb csalódás, ha önmagadnak nem felelsz meg. - fogalmazott a sportvezető. - Mindazonáltal eljutottak a világ 18 legjobb látássérült síelő párosa közé, méghozzá a mezőnyben a legnagyobb sérültséggel, hiszen Zsolt 59 százalékos, míg mások 80-90 százalékos együtthatóval versenyeztek. Az időmérő óra minden versenyző az együtthatójával arányosan lassítva halad, Zsolt esetében majdnem fele olyan lassan, mint a valós idő, ezzel kompenzálva az erős látássérültségből fakadó nyilvánvalóan lassabb haladást." A Balogh-Bocsi páros szerdán a 15. helyen zárt óriás-műlesiklásban, a csapat harmadik tagja, Lőrincz Krisztina pedig 24. lett az ülő sífutók sprint viadalán. A magyarok ezzel befejezték szereplésüket Phjongcshangban, ahol mintegy 50 ország körülbelül 600 sportoplója szerepelt, illetve szerepel. A hat sportágat - alpesi sí, sílövészet, kerekesszékes curling, sífutás, hódeszka és szánkós jégkorong - magában foglaló esemény vasárnap zárul.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.