Egészség

Újra támad az influenza!

Újra támad az influenza!

2018. február 5., hétfő
Újra támad az influenza!

A nagyobb ügyfélforgalommal rendelkező cégeknél elrendelték a napi többszöri, fokozott takarítást, fertőtlenítést a járvány visszaszorítása érdekében.

Az influenzajárvány terjedésének visszaszorítására, a megbetegedések megelőzésének fontosságára hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn Budapesten. A Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: az NFM által felügyelt állami vállalatok jelentős része kiemelt közszolgáltatást lát el, így felelnek az energiaellátásért, a postai szolgáltatásokért, a tömegközlekedésért. Mivel e tevékenységek ellátásakor az emberek kapcsolatba kerülnek egymással, fontos az a figyelemfelkeltő kampány, amelyet az influenzajárvány terjedésének megelőzésére indítottak - mutatott rá. Az államtitkár kiemelte: az érintett dolgozóknak ingyenesen biztosítják az influenza elleni védőoltást, továbbá a közlekedési és nagyobb ügyfélforgalommal rendelkező cégeknél elrendelték a napi többszöri, fokozott takarítást, fertőtlenítést a járvány visszaszorítása érdekében. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.