Hírzóna

Pornónak álcázott banki vírus terjed a neten

Pornónak álcázott banki vírus terjed a neten

2018. február 9., péntek
Pornónak álcázott banki vírus terjed a neten

Tavaly a mobiltulajdonosok 25,4%-át felnőtt tartalommal rendelkező weboldalakon keresztül támadták meg, több mint 1,2 millió felhasználóról van szó világszerte – derül ki a Kaspersky Lab legújabb vizsgálatából.

A szex könnyen eladja magát, tartják a reklámosok, de a virtuális világban nemcsak értékesítésben van szerepe, hanem rosszindulatú programok terjesztésére is. Ez akkor vált nyilvánvalóvá, amikor a Kaspersky Lab szakértői megvizsgálták, hogyan használják a kiberbűnözők a felnőtt tartalmakat céljaik elérésére. Kiderült, hogy a pornó igencsak aktív téma a mobilfenyegetések világában.

A kutatás során a szakértők összesen 23 olyan malware családot azonosítottak, amelyek pornót használtak valódi funkcióik elrejtésére.

A felmérések azt mutatják, hogy amikor a felhasználók ismeretlen pornó-alkalmazást töltenek le, akkor a legnagyobb kockázata az úgynevezett clicker fertőzéseknek van. Ez azt jelenti, hogy a malware a fertőzés hatásaként átirányítja az embert hirdetésekre vagy megpróbál előfizetni különböző fizetős szolgáltatásokra azért, hogy kihasználja a mobilunk hitelkártya adatait.

A pornóvideónak álcázott banki trójai vírus a legelterjedtebb típusú malware.

Ezt követi a rooting malware valamint a zsarolóvírusok. Az utóbbiak gyakran jelennek meg ismert, legális pornó oldalak applikációnak formájában. Sok esetben a zsarolóvírusok scareware taktikát használnak. Cikkeinket ebben a témában

ITT

találhatja. Bővebb információt a felnőtt tartalmakat érintő kibercsapdákról

ezen a linken

olvashat. Forrás: Kaspersky Lab

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.