Hírzóna

Orbán: nekünk Magyarország az első!

Orbán: nekünk Magyarország az első!

2018. február 8., csütörtök
Orbán: nekünk Magyarország az első!

Sikeres nemzetállamok nélkül nincs sikeres Európa, sikeres Európa nélkül nincs sikeres világ, sikeres városok sincsenek sikeres falvak és sikeres családok nélkül - jelentett ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Veszprémben, a Megyei Jogú Városok Szövetségének 51. közgyűlésén, hozzátéve, "számunkra Magyarország az első".

"Nektek is személyesen részt kell vállalni és segítenetek kell abban, hogy a magyar emberek meg tudják védeni Magyarországot" - kérte a jelenlévő polgármestereket a kormányfő. Orbán Viktor úgy fogalmazott:

a magyar vidék fejlesztése a nagyvárosok fejlesztése nélkül nem lehetséges. A vidéket csak virágzó megyei jogú városokkal lehet felemelni, ha ugyanis a városok gyengék, a falvak is azok.

A kormányfő jelezte, hogy a Modern városok program után nagyjából kidolgozták a "középvárosok" fejlesztési programját is, majd a "fejlesztési vonatra" rá kell kapcsolni a "falvak szerelvényét" is. Orbán Viktor egyúttal álhírnek, marhaságnak minősítette azokat az információkat, amelyek szerint a mai kormány változást tervezne az önkormányzati rendszerben. Kijelentette: az önkormányzatok alkotmányos fundamentumai szilárdak. Sehol sem fognak önkormányzatot felszámolni, minden településnek lehet helyhatósága - nyomatékosította. Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.