Sport

Megérkeztek a szegedi olimpikonok

Megérkeztek a szegedi olimpikonok

2018. február 25., vasárnap
Megérkeztek a szegedi olimpikonok
Három szegedi rövidpályás gyorskorcsolyázóért szoríthattunk a ma véget ért phjongcsangi téli olimpián. Jászapáti Petra a legeredményesebb magyar női versenyző volt, Kónya Zsófi a váltóban jutott szóhoz, míg Oláh Bencét ugyan nem nevezték egyetlen számba sem, de ő volt a tartalék az aranyérmes váltóban.

Egyéniben 1500 méteren a pontszerző hatodik helyen ért célba, míg a váltóval a negyedik helyre ért oda Jászapáti Petra. A 19 éves, még junior korú versenyző ezzel a magyar csapat legeredményesebb női sportolója lett a phjongcsangi olimpián. Az olimpikonok fogadásán Budapesten nyilatkozott a SzegedMA-nak.

https://youtu.be/4K6Bpw3WO-0

A másik szegedi pontszerző, Kónya Zsófia betegséggel küzdött az olimpia előtt, sokáig kérdéses volt, hogy jégre léphet egyáltalán Phjongcsangban. Végül a váltóba nevezték az edzők, így tevékeny részese volt a magyar csapat negyedik helyének. Lapunknak adott videóinterjújában elmondta, hogy mennyit jelent neki a szegediek támogatása.

https://youtu.be/zajQ_LVEvNM

A harmadik szegedi téli olimpikon Oláh Bence furcsa helyzetben volt. Az aranyérmes férfi váltó tartalékja volt, így a legközelebbről nézhette a döntőt, de szerephez nem jutott.

Oláh Bence

"A futamot első sorból néztem a többi csapat tartalék versenyzőjével és nagyon örültem, hogy elsők lettünk. Rögtön felugrottam a palánkra, a srácok jöttek is pacsizni, utána együtt vártuk a végeredményt. Nyilván van bennem hiányérzet, mert egy lépés választott el az aranyéremtől, de ezt a magam javára próbálom fordítani. Ez a csapat fiatal, együtt marad a következő olimpiára és nekem kellő motivációt ad a következő négy évre, hogy én is felállhassak az olimpiai dobogóra."- nyilatkozta Oláh Bence a SzegedMa-nak.

A szegedi versenyzők nem pihenhetnek semmit, Jászapáti Petra előbb a junior világbajnokságra utazik Varsóba, majd Kónya Zsófival és Oláh Bencével a világbajnokságra mennek Kanadába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.