Hírzóna

Már 26-an szeretnének politikusok lenni, avagy maradni Csongrád megyében!

Már 26-an szeretnének politikusok lenni, avagy maradni Csongrád megyében!

2018. február 19., hétfő
Már 26-an szeretnének politikusok lenni, avagy maradni Csongrád megyében!

Ma kezdik el gyűjteni az ajánlásokat az országgyűlésiképviselő-jelöltek. Csongrád megyében egyelőre 6 szervezet és 26 ember jelezte indulását április 8-án. Nekik március 5-éig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást - összesít a Délmagyarország.

Hivatalosan a választások előtti ötvenedik napon, azaz szombaton kezdődött a választási kampány, a jelölőszervezetek pedig hétfő reggel vehették fel a választási irodákban a lepecsételt ajánlóíveket. A NemzetiVálasztási Bizottság (NVB) adataiból kiderül, hogy mind a négy Csongrád megyei választókörzetben több mint 80-80 ezer választásra jogosult lakost tartanak nyilván.

Csongrád megyében eddig 6 párt 26 jelöltjének a neve ismert, de várhatóan még bővül a létszám

- írja a lap. Az 1-es körzetben a Fidesz–KDNP Bartók Csabát indítja, a Jobbik Tóth Pétert, az MSZP–Párbeszéd Szabó Sándort, akinek a javára visszalépett az Együtt jelöltje. Az LMP és az Új Kezdet Bodrog Zoltán indulását jelentette be, a Momentum Mihálik Edvinét, míg a Munkáspárt Nagyvári Lászlóét. A 2-esben B. Nagy Lászlót indítják a kormánypártok, a Jobbik Fackelmann Istvánt, az MSZP–Párbeszéd Joób Mártont, az LMP Tessényi Juditot, az Együtt Györgyey Jánost, a Momentum Boros-Gyevi Gergelyt, a Munkáspárt pedig Budai Lászlót. A megye 3-as számú választókerületében a Fidesz–KDNP színeiben ismét Farkas Sándor indul, a Jobbik Szabó Zoltán Ferencet indítja. Ebben a körzetben az MSZP szövetségesének, a DK-nak adta a helyet, közösen indítják Eörsi Mátyást. Az LMP Sajó Péter Viktort, az Együtt Dombi Gábort, a Momentum Csányi Balázst, míg a Munkáspárt Bencsik Lajost juttatná a parlamentbe. Csongrád megye 4-es választókörzetében a Fidesz–KDNP Lázár Jánost, a Jobbik Kiss Attilát, az MSZP–Párbeszéd Rója Istvánt, az Együtt Wéber Katalint, a Momentum Jakab Tamást, a Munkáspárt pedig Nagy Gyula Imrénét jelöli, az LMP azonban eddig nem jelentette be, hogy kit indítana a választáson.

(via Délmagyarország)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.