Politika

Lincshangulat uralkodott hajnalban a dorozsmai piac kapui előtt – frissítve!

Lincshangulat uralkodott hajnalban a dorozsmai piac kapui előtt – frissítve!

2018. február 1., csütörtök
Lincshangulat uralkodott hajnalban a dorozsmai piac kapui előtt – frissítve!

Szabó Bálint a Likvid Kontroll Kft. jogásza sajtótájékoztatót hívott össze csütörtök hajnalra a dorozsmai piac elé, amiből később egy lincshangulatú polgári akcióvá vált. UPDATE: reagált a Cserepes sori Piac Kft. ügyvezetője!

Asajtótájékozatón a jogász a már többször is hallhatott mondadóját adta elő, hogy a Dorozsmai piac van, volt és lesz is, illetve a kialakult jelenlegi helyzetet vázolta. A kereskedőket és termelőket nem engedték be, hermetikusan elzárták őket a bérlőktől, akiknek viszont szabad bejárása volt a piac területére. Erre reagálva Szabó úr a következőt jelentette ki: – Ha fél órán belül nem sikerül bejutnunk, vagy tárgyalnunk a piac igazgatójával, a következő szegedi közgyűlésre városi demonstrációt tervezünk.

Az útjukat álló biztonságiakat és kapukat megpróbálták megkerülni, azzal, hogy az egyik bérlő autójába pakolták át az árut, egy termelő kocsijából. A terv az volt, hogy ő átadja a kereskedőnek a portékáját, aki pedig a kerítésen keresztül kiárulja azt a vásárlónak ám ez végül meghiúsult. Az esemény akkor kezdett felpörögni, mikor Szabó Bálint a piac igazgatóságához vezette a tömeget, ahol szintén zárt kapuk fogadták őket. Az egyre feszültebb és ingerültebb tömeg mindenáron beszélni szeretett volna az igazgatóval. Némi várakozás, csengetés, és szüntelen dudálás után, végül az egyikük a bezárt nagykapu reteszeit egy fa darabsegítségével kinyitotta, miután a jogász be is sétált a területre, de azon belül tovább nem jutott, mert az igazgató zárt ajtók mögé bújt. A biztonságiak ismételt megjelenését röviddel a rendőrök felbukkanása követte, akik a tényállást szerették volna tisztázni és igazoltatták Szabó Bálintot. A piac vezetőségére váró tömegben ekkor már egyre feszültebb volt a hangulat. A jogász mellett a megjelent tömeg sem maradt szó nélkül. Szabó úr szónoklatait, melyben bírálta az igazgatóságot, amiért gyáván rendőrök és biztonságiak mögé bújik, megtapsolták, majd egyenként felszólalva hangot adtak saját sérelmeiknek.

„Mi azért árulunk itt, mert 40 ezres havi nyugdíjból nem lehet megélni. Ezzel egészítjük ki, erre most ez is el akarják venni? Nem akarunk segélyért sorban állni, mi inkább a földben és a piacon megdolgozunk a betevőért.” „Ide akarunk bemenni, ITT akarunk árulni, nem a Cserepes soron.”

Szabó Bálint a felszólalásokat még kiegészítette azzal a ténnyel, hogy a Cserepes sor ajánlatában az szerepel, hogy 5 tonnánál kisebb gépjárművekkel hajthatnak be hozzájuk, és csak raktározási engedélyük van, árusítási, kereskedelmi nincs, ezek az emberek pedig kereskedni szeretnének az áruikkal, nem pedig raktározni őket.

„Hát menjek a másik nagybanira? Ahhoz meg én kicsi vagyok, hát ott észre se vesznek, elmennek mellettem.” – hangzott a tömegből egy idősebb hölgy hangja, aki a másik megoldást kritizálta.

A megjelent rendőrök úgy nyilatkoztak, hogy a nyomozati eljárás, és a ténymegállapítás még folyik, így további értesítésig arról, hogy Szabó Bálintot megvádolják-e valamivel, egyelőre nem tudunk szolgálni.

A sajtótájékoztatóra reagálva az alábbi közleményt juttatta el hozzánk Rácz Attila, a Cserepes sori Piac Kft. ügyvezető igazgatója, amit szóról szóra közlünk:

"Szabó Bálint - mint ahogy két éve is - tevékenységével szándékosan megkárosította a Cserepes sori piac árusait és a Cserepes sori piac Kft-t is. Hetek óta minden sajtó nyilatkozatában állította, hogy a dorozsmai nagybani piac ma ki fog nyitni és a Cserepes sori piacon nem lehet majd nagybani zöldséggyümölcs kereskedelmet folytatni. Ma lelepleződött, kiderült a hazugsága. Dorozsmán zárva maradtak a kapuk, a termelők nem jutottak be a piacra, a Cserepes sori piac viszont kinyitott, azonban a termelők és a kereskedők ma a biztosra mentek ebben a bizonytalan helyzetben és a CBA nagybanit választották. Szabó Bálint elérte, hogy a magán tulajdonba lévő piacra menjenek árulni és ne az önkormányzati tulajdonú cég és annak árusai szerezzenek plusz bevételt. Ebből jól látszik, hogy nem az általa képviseltek érdekében cselekszik, hanem saját haszonszerzés vezérli. A cikkben szereplő állítások miszerint nem lehet árulni és kereskedni Szabó Bálint egyértelmű hazugságai. Szabó Bálint ismételten, szándékosan félretájékoztatta a sajtót és az általa képviselteket is. Ugyanazokkal a feltételekkel biztosítjuk az árusítást a Cserepes soron, mint a dorozsmai nagybanin. A bérleti szerződése még senkinek sincs, ezért annak tartalmát Szabó Bálint nem is ismerheti, mégis valótlanságokat állít annak tartalmáról. Továbbá sosem volt megtiltva, hogy 5 tonnánál nagyobb teherbírású gépjárművel behajtsanak a Cserepesre. Amennyiben igény van rá, akkor természetesen be lehet jönni, de eddig ilyen igény nem merült fel. A Kft-nél vizsgáljuk a jogi lehetőségét a büntető feljelentésnek Szabó Bálint ellen, hiszen tudatosan, szánt szándékkal okozott kárt a Cserepes sori piac Kft-nek állandó hazugságaival, valótlan tényállításaival. 2016-ban már pert nyert ellene a Cserepes sori piac Kft., akkor jogerősen elítélte a bíróság, hiszen betört a Kft. igazgatójának irodájába és csak rendőri intézkedés hatására hagyta el az épületet."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.