Politika

Lázár: meg kell találni a Szeviép-ügy felelőseit!

Lázár: meg kell találni a Szeviép-ügy felelőseit!

2018. február 1., csütörtök
Lázár: meg kell találni a Szeviép-ügy felelőseit!

A szegedi városvezetés elszámoltatását és a kártalanítást egyszerre kell elvégezni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Mint arról beszámoltunk,

Lázár János segítségét kérik a Szeviép-károsultak

, hogy a kormány mintegy egymilliárd forintos forrást különítsen el az elmaradt kifizetéseik rendezésére. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a témában azt mondta, a mai szabályok miatt már nem következhetne be a Szeviép 2009-es csődjéhez hasonló, ugyanis napjainkban már csak úgy lehet befejezni egy beruházást, ha előtte az alvállalkozókat kifizetik.

Az ügyben mintegy 500 alvállalkozót hagytak cserben

– jelentette ki a politikus, hozzátéve, a kormány kész mérlegelni a kártalanítás lehetőségét. Még elmondta, ugyanakkor a felelősöket is meg kell találni, mert kifizetheti az állam az adófizetők pénzéből a károsultakat, de ennek és a szegedi városvezetés elszámoltatásának egyszerre kell megtörténnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.