Sport

A hazai pálya adhat némi lökést a vásárhelyieknek?

A hazai pálya  adhat némi lökést a vásárhelyieknek?

2018. február 1., csütörtök
A hazai pálya  adhat némi lökést a vásárhelyieknek?

Nem lesz könnyű dolga a Vásárhelyi Kosársulinak, ha változtatni akar rossz szériáján az NBI B csoportos bajokság felsőházában. A kék-sárgáknak nem áll túl jól a szénája, mondhatni éppen csak döcög a szekér ebben az idényben. Múlt héten Miskolcon kapituláltak Vasék, akik előtte Nagykőrösön sem jártak több sikerrel, szombaton pedig a 6. Vasas Akadémiát fogadják otthonukban.

A hazai pálya azonban adhat némi lökést a vásárhelyieknek, akik eddigi összes győzelmüket a Hódtói Sportcsarnokban gyűjtötték össze. A piros színnel jelzett, elit B csoportban jelenleg a 14., utolsó helyen tanyázó együttes eddig 4 győzeleménél tart. Idén januárban az MTK-t győzték le, de a TF ellen is csak hajszálon múlt a diadal. Az utóbbi ütközetekben Molnár Bence teljesített rendre jól, hiányoznak viszont a stabilan jó produkciók, melyből 5-6-ra legalább szükség lenne ahhoz, hogy az erős mezőnyben jól szerepeljenek a Csongrád megyeiek. Ez a recept valószínűleg a fővárosiak ellen is hatásos lehetne. Hosszú utat járt be a szezont Szabó Péterékhez hasonlóan nem túl jól indító Vasas Akadémia. A tavaly még első osztályú fővárosiak azóta már a legjobb négy közelébe küzdötték magukat, és nyilván nem szívesen csúsznának hátrébb a tabellán. Faragó Péter fiai eddig nem csak otthon vitézkedtek: idegenben, egyedüliként fektették két vállra a listavezető Oroszlányt. Közülük Katona, Boros és Andrássy mellett a nemrégiben még a Szedeákban pattogtató Moravcsik Áron keserítheti meg leginkább a Kosársuli kosarasainak életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.