Hírzóna

Keverni a szezont a fazonnal – na de ennyire?!

Keverni a szezont a fazonnal – na de ennyire?!

2018. január 15., hétfő
Keverni a szezont a fazonnal – na de ennyire?!

„Paprikás hangulat alakult ki Hódmezővásárhelyen a február 25-i polgármester-választás kapcsán. Legutóbb az kavart nagy port, hogy Németh László plébános véleményt nyilvánított a vasárnapi mise végén, ami miatt a liberális sajtó szinte kivonná a forgalomból az évtizedek óta a vásárhelyi közéletet tisztességesen szolgáló katolikus papot” – osztotta meg velünk véleményét egy olvasónk, akinek a levelét változtatás nélkül közöljük.

„Aki hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be egy város életében, annak igenis legyen véleménye arról, hogy ki lenne és ki nem lenne alkalmas a település vezetésére.

Németh László azt állította, hogy

a katolikus egyház a második világháború óta nem volt ilyen stabil, mint most, és soha nem érkezett ennyi támogatás az államtól, mint most, az Orbán-kormány idején.

A pap ezért úgy látja, a jelenlegi fideszes alpolgármesternek, Hegedűs Zoltánnak kell lennie a polgármesternek. Mert mindenkinek jobb lesz úgy.

Az, hogy ez valakinek sérti a szemét, az már más kérdés. De hogy éppen az egyik független jelölt, Márki-Zay Péter (aki egyébként a Szent István Király Plébánia világi elnöke) véli úgy, hogy Németh atya mondatai miatt csorbult a katolikus egyház tekintélye, és a jelenlegi kormány olyan, mint a Rákosi-diktatúra, az kicsit vérlázító. Ha már a vallást veszi alapként,

a Rákosi-érában örülhetett az a pap, akinek az életét nem törték ketté: nem börtönözték be, nem kínozták meg, vagy éppen nem végezték ki.

Mondjuk nem meglepő, hogy Márki-Zay számára más a valóság, mint másoknak. Gondoljunk csak arra, amikor arról sipítozott a liberális médiában, hogy miután jelölt lett, kamerákat szereltek az utcájába és a kirúgták a munkahelyéről is. Érdekes módon mindkét állításra rá lehetett cáfolni. Sőt, a vásárhelyi MSZP egyik közleményében azt írják, a jelölt az Egyesült Államokban és Kanadában is élt, így van tapasztalata az amerikai üzleti életben. Egy 2009-es interjúban azonban még azt mondta, házaló ügynök volt és autóalkatrészeket árult. Ez azért messze nem ugyanaz. De úgy néz ki, a jelölt úrtól már megszokhattuk, hogy keveri a szezont a fazonnal. Na de ennyire?!”

Márki-Zay Péter. Fotó: (Magyar Nemzet)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.