/

Ünnepi dalokkal köszöntötték a karácsonyt a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Karácsonyi versekkel és dalokkal készültek a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai a keddi karácsonyi ünnepségre, ahol visszaidézték az év szívmelengető emlékeit is.

Az egyesület számos programja mellett megkülönböztetett figyelmet szentel az időseknek, ezért nyolc éve működtet olyan nyugdíjas klubokat, ahol a tarjáni városrészben élő idősek közösségi élményben részesülhetnek és kikapcsolódhatnak, nincs ez másként az ünnepek alatt sem, hiszen ilyenkor is fokozott figyelmet szentelnek a lakótelepi nyugdíjasoknak.

A L.É.T. Önkéntes Mozgalom nyugdíjasaiból összeállt kórus műsora nyitotta a Csongor térre szervezett ünnepséget kedden. Majd egy prezentáció formájában a tagok visszatekintettek az elmúlt évre. Visszaidézték a kirándulásokat, és az együtt eltöltött közösségépítő programokat, amelyen részt vettek.

– Az idősek azok, akik magukra maradnak és kevésbe találják meg azt a közösséget, ahol megtapasztalhatják, hogy valahova tartoznak. Azok az emberek, akik vágynak a jóra, a szép szóra, fontos, hogy a meghittség mellett azt is érezzék, tartozhatnak valahova – mondta el lapunknak Balogh Zsolt a L.É.T. Egyesület elnöke. Kiemelte, Kothencz János, a L.É.T. Egyesület és Önkéntes Mozgalom életrehívója sem gondolta volna nyolc évvel ezelőtt, hogy ilyen sokan barátokra és otthonra találnak majd ebben az összetartó lakótelepi közösségben.

– A karácsony időszaka a számvetésről szól, ugyanis az ünnepek közeledtével tudatosul bennünk igazán, milyen fontos, gyakran sorsfordító küldetésünk van a fiatalok és az idősek életében – tette hozzá. Molnár Józsefné Terike, a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjainak vezető koordinátora köszöntőjében elmondta, minden egyes megmozdulásukkal törekszenek arra, hogy kimozdítsák az idősebbeket is otthonról, és megköszönte a tagok kitartó munkályát.

Ezt követően a tagok szeretetvendégségre invitálták a jelenlévőket, majd Kothencz János átadta a karácsonyi meglepetés ajándékokat a klubok vezetőinek és mozgatórugóinak, valamint a jelenlévőknek.

Előző sztori

Vonat gázolt halálra egy embert Balástya közelében

Következő sztori

A lakosok segítségét kéri a Szegedi Papucsért Alapítvány

Legutóbbi hasonló cikkek