Sport

Több mint félezren a cikluszárón

Több mint félezren a cikluszárón

2017. december 19., kedd
Több mint félezren a cikluszárón

A hétvégén rendezte meg a Hód Úszó SE a Hód Kupa Nemzetközi Cikluszáró Úszóversenyt, melyre 35 egyesület 573 versenyzője látogatott el. A Hódok pontversenyben a hatodik lettek, a LEN pontversenyében pedig a negyedik helyre küzdötték fel magukat.

Ádándi –Kiss Gyula csapatából tíz fiú és hat lány összesen 19 érmet szerzett. A lányok közül Ugrai Panna volt a legeredményesebb. Három rajtból három aranyérem a mérlege. Kancsár Mirjam egy ezüstöt és egy bronzot szerzett.

Szentkereszty Cecília három bronzérmet hozott. Károlyi Fanni 100 méter mellen egy bronzéremmel lett gazdagabb. Zaka Maja is hozzájárult a lányok 11 érméhez, ő kettő arannyal gazdagította a palettát. A fiúk közül hárman voltak éremszerzők. Oláh Norbert két aranyat szerzett 100 méter mellen és 100 méter pillangón, két ezüstöt 200 méter vegyesen és 200 méter mellen, valamint egy bronzot 200 méter háton. Barna Máté 200 méter mellen aranyat szerzett, és 100 mellen szintén az első helyre ért oda. Horváth Ákos 200 méter pillangón ért be a második helyre. Bajusz Andi 24 versenyzői közül Szabó Marcell a 2010 -es születésűek között 50 méter hátúszásban bronzérmes lett. Csókay Miklós 17 versenyzője összesen 79-szer állt rajtkőre. A teljes távokat nézve 52 egyéni csúcs, plusz a résztávokon 16, azaz összesen 68 javítás született, amihez 11 alapidő jött még hozzá. Két érmet szereztek tanítványai: Pászti Alex és Hollós Fruzsina a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Erre az évre ez volt a Hódok utolsó versenye, azonban karácsonyig levezető edzéseken, a két ünnep között pedig szinten tartáson vesznek majd részt az úszók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.