Segíts, hogy segíthessenek – Megnyitott a Karitász Vásár Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Karitász Vásár immáron huszonnegyedik alkalommal várja az érdeklődő jótevőket a szegedi Nagyáruház földszintjén.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász lelkes önkéntesei októbertől kezdve hétről hétre készítettek saját kezűleg ajándéktárgyakat, díszeket, egyéb apróságokat a vásárra. A bevételből ezúttal is nehéz sorsú családok tűzifavásárlásához járulnak hozzá, illetve hajléktalan embertársainknak nyújtanak segítséget.

„Fenyődíszek, karkötők, adventi koszorúk és számos más kézműves termék megtalálható vásárunkon. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász csoportjai, önkéntesei, az ÁGOTA Játszóházba járó gyermekek és családok, valamint a L.É.T. Egyesület és Önkéntes Mozgalom Kiss Sándorné által vezetett nyugdíjasklubjának kézműves alkotói csoportjával karöltve készítettek apróságokat a vásárra. Az ebből származó bevétel egy része hajléktalan embertársainkhoz kerül, a „Teajárat” kezdeményezésünkön belül meleg pokrócokat, ruhákat, élelmiszert viszünk a fedél nélkül élőknek, továbbá ahhoz a tűzifaakcióhoz szeretnénk hozzájárulni, amely program keretében már hosszú évek óta sok száz családot segítünk és támogatunk” – mondta el Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász igazgatója a jótékonysági vásár megnyitóján, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának növendékei színesítettek zenei előadásukkal.

Megtudtuk, a vásárra szánt díszeket, kézműves remekek egy részét a Karitászon belül több mint húsz éve életre hívott Alkotóház foglalkozásain készítették a lelkes önkéntesek. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász irodavezetője, Ancsa-Molnár Hajnalka elmondta, emellett még számos, kézzel készített díszes apróságot kaptak felajánlás formában is.

A Karitász Vásár Szegeden, a Nagyáruház nyitvatartási idejében december 18-ig várja a jó ügy érdekében tenni akaró lakosokat.

Előző sztori

Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren

Következő sztori

Playstationt, TRX-et és futópadot is vitt Simicskó a határon szolgáló katonáknak