Sport

Nincs lehetetlen: három gyermek mellett világbajnoki harmadik hely

Nincs lehetetlen: három gyermek mellett világbajnoki harmadik hely

2017. december 6., szerda
Nincs lehetetlen: három gyermek mellett világbajnoki harmadik hely

Három gyermek és munka mellett lehet valaki sikeres sportoló is? Legtöbben valószínűleg nemmel felelnek a kérdésre, pedig a felvetés nem rendkívüli. Különösképpen akkor nem, ha megismerjük Maróti Nórát, aki a fitness versenyzőként második szezonját zárta néhány hete- nem is akármilyen eredménnyel.

"Három gyermekes anyuka vagyok, Kitti 14 éves, Mira 10 éves, Kende a legkisebb, ő 4 éves."- kezdte a bemutatkozását a Tiszaszigeten élő fitness anyuka- "Magyar – egészségtan tanári diplomám mellett, gépíró- és szövegszerkesztő végzettségem és sportedzői szakmai képesítésesm is van és az IKV Zrt.-nél dolgozom 11 éve, 6 órás munkaidőben. Ez utóbbi nagyon fontos, mert csak így fér bele a család és az edzés."

Ahhoz hogy valaki komoly eredményeket érjen el fitness versenyzőként, naponta legalább másfél órát kell edzenie, ami a versenyek előtt további háromnegyed órával nyúlik meg. Nóra úgy tervezi meg a napjait, hogy ne a családtól vegyen el időt. Hogy ez tökéletesen működjön, abban nagy segítséget kap párjától, Varga Jánostól, aki életében szintén fontos szerepet játszik a sport. "Jani egész életében sportolt, küzdősportokban ért el sikereket elsősorban, de rögbizett is. Éppen ezért rendszeresen járt edzőterembe. A sport nekem is ott volt az életemben, gyerekkoromban atletizáltam és a talajtornát is kipróbáltam." Együtt mentek edzőterembe, Nóra hetente 1-2 alkalommal küzdött meg a súlyokkal, majd egyre komolyabban kezdett foglalkozni a testépítéssel. A legkisebb gyermekük születése után kezdett komolyabban foglalkozni ezzel a sporttal. "Eleinte hobbi volt, egy remek lehetőség arra, hogy mozogjak. Ott volt Jani, aki segített mindenben, mondhatni ő vezetett be a testépítés világába. Aztán 2014-ben, amikor Kende megszületett kihagytam egy kevés időt a szülés miatt. Visszamentem edzeni és egyfajta fanatizmussá vált a testépítés."

Hogy az elvégzett munka eredményes volt, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a teremben kapott dicséretek sokasága. Éppen ezért gondolta úgy, hogy kipróbálja magát egy testépítő versenyen- minden tét és teher nélkül. Az első versenyén 2016-ban indult. "Első versenyem volt és életem első színpadra lépése, és lettem az ország első fitness anyukája. Ez azért is nagyon értékes számomra, 66 versenyző közül én állhattam fel a dobogó legfelső fokára. A másik kategóriában, a bikini modellek között is elindultam, ott ezüstérmes lettem." A második versenyévre kategóriát váltott Nóra és a sportmodellek között mérette meg magát. A sikerek nem maradtak el. "Az elért eredményeimet nézve igen sikeres szezont tudhatok magam mögött, hiszen több magyar bajnokságot is megnyertem, valamint megvédtem a Fitt Anyuka címemet is. A sportmodell kategóriában már jobban kell látszódnia az izmoknak,az izmoknak sokkal definiáltabbnak kell lenniük,mint a bikiniben. Hogy itt is sikeres legyek többet és keményebben kellett edzenem." Az igazi nagy dobás az év utolsó versenyére maradt. November közepén a budapesti világbajnokságon korosztályában a harmadik helyezéssel zárt. De itt még nem szeretne megállni. Jövőre szeretne még előrébb lépni. "Célom, hogy egyes szövetségeknél európabajnoki és világbajnoki címet szerezzek sportmodell kategóriában. Példaként szeretnék szolgálni minden édesanya számára, hogy akár 3 gyermek mellett is lehetséges megfelelő táplálkozással, mozgással, hozzáállással, kitartással, elszántsággal a tested szépítésével foglalkozni akár hobbi szinten, akár versenyzési szinten is."

Maróti Nóra eredményei:

2016

Fitness Anyuka: 1. hely Fort Classic Testépítő és Fitness Nyílt Nemzetközi verseny: bikini modell +30 év 1. hely Fort Classic Testépítő és Fitness Nyílt Nemzetközi verseny: bikini modell +165 cm 2. hely BodySport Kupa NAC, WABBA VB kvalifikáció: bikini modell +165 cm 4. hely

2017

PRO Fitt Anyuka: 1. hely BodySport Kupa tehetségkutató: sportmodell +165 cm 1. hely BodySport Kupa NAC, WABBA VB kvalifikáció: sportmodell +165 cm 2. hely WBPF EB kvalifikáció és Nyílt Nemzetközi: lady sport physigue +165 cm 1. hely WBPF EB kvalifikáció és Nyílt Nemzetközi: sport physique +165 cm 2. hely BodySport Kupa NAC, WABBA VB. kvalifikációs verseny Pro Fitness Anyuka kategória I. helyezés Krikó Kupa WBPF Nemzeti Bajnokság Lady Sport Physique + 35 kategória I. helyezés Sport Physique +165 cm kategória I. helyezés WABBA International (Világbajnokság) Mr.& Ms. Universe Sportmodell +35 kategória III. helyezés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.