Hírzóna

Lebukott a marihuánát árusító szegedi férfi

Lebukott a marihuánát árusító szegedi férfi

2017. december 4., hétfő
Lebukott a marihuánát árusító szegedi férfi

A vevője sem úszta meg!

A szegedi férfi mintegy 140 gramm marihuánát akart eladni lakásán a szolnoki vevőnek. A vevő tavaly októberben kereste fel az eladót. Majd 329 ezer forint értékben vásárolt marihuánát. A szolnoki férfi kábítószer fogyasztó volt, saját maga részére vásárolta meg a kábítószert. Ezzel szemben az eladó nem fogyasztott kábítószert, célja az volt, hogy a kábítószer eladásából bevételhez jusson.

A vevő a marihuánát táskájába, majd a táskát a gépkocsijába rejtette.

Néhány perccel később a rendőrség igazoltatta, és a kábítószert a gépkocsiban megtalálta. A vételárként

átadott pénzt az eladó lakásán a rendőrség lefoglalta.

A marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy 20 gramm volt, ami több, mint háromszorosával haladta meg a csekély mennyiség alsó határát. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az eladót kábítószer kereskedelem bűntettével, a vevőt pedig kábítószer birtoklása bűntettével vádolja. Az ügyészség az eladóval szemben a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást és a vételárként átadott pénzösszeg elkobzását, a vevővel szemben az

egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt

felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.