Közélet

Jövőre is oktatják a diákokat a vásárhelyi állatvédők

Jövőre is oktatják a diákokat a vásárhelyi állatvédők

2017. december 16., szombat
Jövőre is oktatják a diákokat a vásárhelyi állatvédők

A Németh László Gimnázium és Általános Iskola 5. osztályosainak tartotta idei utolsó óráját a felelős állattartásról a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

A diákok megtudhatták, hogy miért fontos az ivartalanítás. Egyrészt azért, mert ez is hozzátartozik a felelős állattartáshoz, másrészt pedig ez az egyetlen humánus módszer, amivel megelőzhető a fölös szaporulat. Így kevesebb kóbor állat lehet az utcákon és csökkenhet a menhelyeken, állatotthonokban lévő kutyák és cicák száma is.

A diákok arról is hallhattak, hogy a hideg beköszöntével és az ünnepek közeledtével mire kell odafigyelnünk a házi kedvencünket illetően. Kinti kutyák esetében például folyamatosan ellenőrizni kell az itatóját. Hidegben a víz könnyen befagy, ezt mindig ki kell olvasztani és célszerű ilyenkor langyos vizet kitenni. Nagyon fontos, hogy a kint tartott állatoknak is elérhető legyen egy hely, ahol a csapadék és a szél elől elbújhatnak. A karácsonyhoz pedig az édességek is hozzátartoznak, de a tanulók már tudják, hogy csokoládét tilos a kutyának adni, hiszen ez az állat életébe is kerülhet. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete emellett arra is ösztönözte a gyerekeket, hogy ha majd felnőnek és kutyát vagy cicát szeretnének örökbe fogadni, azt menhelyről, állatotthonból tegyék, hiszen ezzel két életet mentenek meg: az örökbe fogadott állatét, és azét, aki a helyére bekerül. A diákok nagyon ügyesek voltak az órán, így a végén karácsonyi ajándékot is kaptak. Az egyesületnek kiemelten fontos, hogy az iskolásokat a felelős állattartásra nevelje, hiszen a közeljövőben csak így érhetünk el pozitív változást a hazai állatvédelem területén. Éppen ezért az órák 2018-ban is folytatódnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.