Kultúra

Jakupcsek Gabriella: Ha férfi lennék, örülnék, ha a feleségem szeretne dolgozni

Jakupcsek Gabriella: Ha férfi lennék, örülnék, ha a feleségem szeretne dolgozni

2017. december 14., csütörtök
Jakupcsek Gabriella: Ha férfi lennék, örülnék, ha a feleségem szeretne dolgozni

És te hogy vagy? Bővebben – kérdezi Jakupcsek Gabriella a most karácsonyra megjelenő második könyvében, amely a Megúszhatatlan című könyvének a folytatása. Szegedi előadása előtt mi is megkérdeztük a műsorvezetőt, mi az első gondolata, ha meghallja ezt a kérdést.

– Az a problémám, hogy az emberek többségének általában két válaszreakciója van. Van, aki nem beszél a problémájáról, mert azt gondolja, gyengének tűnik. A másik csoport ugyan beszélne, de a hallgatóság kevésbé figyel oda – mondta el lapunknak Jakupcsek, aki azt is kiemelte, az emberek többsége keveseknek mer beszélni a gondjairól, ezért inkább kamuzik, ha meghallja ezt az egyszerű kérdést.

Kitért arra is, hogy a nők nehezen találják meg az egyensúlyt a magánélet és a munka között. – Egyre inkább azt veszem észre, hogy a harmincas és negyvenes barátnőim ádáz küzdelmet folytatnak az életükkel. Aki elment dolgozni annak azért nem jó, aki meg otthon maradt, annak meg azért – folytatta. Úgy látom, nagyon kevés olyan férfi van, aki haza tudja cipelni a „mamutot” és fürdetésre is otthon van. A férfiak egyrészt nagyon szeretnék, ha a feleségük, csak velük és a családdal foglalkozna, másrészről viszont nem biztos, hogy ehhez meg tudják teremteni a megfelelő anyagi hátteret – tette hozzá. Kitért arra is, hogy nagyon sok olyan nő is van, aki bár mondja, mégsem szeretne dolgozni.

Ha egy nő életében jelen van a munka, a karrier és a család is, mindig egy irányba billen a mérleg nyelve, vagy létezik egyfajta egyensúly – tettük fel a kérdést a mindig csinos műsorvezetőnek. – Én mindig azt éreztem, hogy pillanatokra vannak egyensúlyok. Ez egy állandó libikóka. Ha az egyikre egy kicsit jobban figyel az ember, a másik borul – folytatta, majd kiemelte, mégis úgy látja, ha a nők dolgoznak, otthon is boldogabbak. – Én, ha férfi lennék, örülnék, ha a feleségem szeretne dolgozni – jegyezte meg viccesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.