/

Az utolsó pillanatokban kapkodnak fenyőért a szegediek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Negyven centis „törpét” és öt méter magas „égimeszelőt” egyaránt választhatunk az árusoknál. Széles a paletta, mivel a legtöbben talán még most gondolják ki, milyen fát szeretnének.

Általánosságban elmondható, hogy a luc a legolcsóbb, amit akár már 2 ezer forintért beszerezhetünk. Ennyi pénzért természetesen egy kicsi, 40-50 centimétereset kapunk, de ez is elég lehet arra, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljunk otthonunkba. Egy 1,5 méteres példányért már 3500 forintot kell fizetnünk, egy 3 méteresért pedig akár 8 ezret is elkérhetnek.

– Az ezüstfenyők már a középkategóriába tartoznak, ezek a legtöbb helyen 4 és 10 ezer forint között lehetnek – tudtuk meg a Dorozsmai úton, az Izabella-híd lábánál, ahonnan az igazán nagy fákat már elvitték, így jellemzően a 4-5 ezer forintos darabok maradtak.

A legdrágábbnak évek óta a nordmann számít. Ez a fajta olyan 5 ezer forinttól indul, és az 5 méternél nagyobbakat akár 20 ezer forint felett is hirdethetik.

Az árusok úgy látják, még mindig nagy a választék a piacon, ami azt jelenti, hogy a szegediek többsége az utolsó pillanatokban kapkod a tűlevelűek után. Természetesen az egyéb kiegészítők, mint az adventi koszorúk és asztali díszek iránt is nagy a kereslet, amikkel pár száz forintból szebbé tehetjük az otthonunkat, és hangolódhatunk velük az előttünk álló néhány békés, szeretetteljes napra.

További fotók:

Előző sztori

Centerkébe vitt adományokat a Naturtex-SZTE-Szedeák csapata

Következő sztori

Ivóvíz-hálózati hibajavítás a Hajnóczy utca – Nagykörút sarkán