Balhé

A kormány döntött a kártalanításról a Czeglédy-ügyben

A kormány döntött a kártalanításról a Czeglédy-ügyben

2017. december 13., szerda
A kormány döntött a kártalanításról a Czeglédy-ügyben

"A kormány fontosnak tartja, hogy az úgynevezett Czeglédy-ügyben a diákok és más érintett munkavállalók önhibájukon kívül ne szenvedjenek kárt" - írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Ezért a kormány szerdai ülésén döntést hozott a kártalanítási folyamatról, amelynek részletei rövidesen megjelennek a Magyar Közlönyben - közölték az MTI megkeresésére.

Czeglédy Csaba - az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője - és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek - a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével - el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését.

Így a gyanú szerint csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.