Vízilabda: nem kegyelmezett a címvédő a szegedi lányoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyorsan eldöntötte a Szeged elleni mérkőzést az UVSE, Molnár Péter lányai 8-0-s hátránynál találtak be először. Szegedi oldalon csak Lengyel Dominika volt eredményes.

Nem várt könnyű túra a Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash csapatára a női vízilabda OB I-ben, ugyanis az eddig veretlen címvédő, UVSE otthonába látogattak szerda este. Azt már előzetesen is lehetett sejteni, hogy az újpestiek és a Dunaújváros idén is kiemelkedik a mezőnyből és ezt ezen a mérkőzésen is bebizonyították Benczur Márton lányai. Zsinórban nyolc gólt szereztek a hazaiak szegedi válasz nélkül a találkozó elején, az első SZNVE gólra több mint 12 percet kellett várni, ekkor Lengyel Dominika volt eredményes akcióból. Az UVSE-nél különösen Keszthelyi Rita okozott gondot a szegedi lányoknak, a klasszis játékos öt góljával a mezőny legeredményesebbjeként zárt, de Rebeka Parkes is négyszer vette be Tess Hosking kapuját. A Szegedből csupán Lengyel Dominika tudta mattolni Gangl Edinát, ezt kétszer is büntetőből tette meg, de ezen az estén más nem tudott felnőni mellé, így végül könnyedén érvényesítette a papírformát a címvédő. Molnár Péter lányai a következő fordulóban is a fővárosba látogatnak, és ismét az UVSE-vel csapnak össze, igaz, ezúttal az UVSE Margitsziget együttesével.

Női vízilabda OB I 6. forduló

UVSE – Szegedi Egyetem Taylor&Nash 18-3 (5-0, 3-1, 5-1, 5-1)
Budapest, Hajós Alfréd Uszoda. Vezette: Németh András, Balázs Gergely.
UVSE: Gangl – Parkes 4, Szücs 1, Keszthelyi 5, Sevenich 1, Tóth I. 1, Tóth Csabai 3. Csere: Kiss E. 2, Mucsy 1, Pap. Vezetőedző: Benczur Márton.
Szeged: Hosking – Mihály K., Lengyel A., Kádár, Rácz, Lengyel D. 3, Tóth P. Csere: Árkosy, Laboncz, Pengő. Vezetőedző: Molnár Péter.
Emberelőny: 2/6 ill. 0/4
Ötméteres: 1/1 ill. 2/2

Előző sztori

2018 tétje: maradunk-e provincia?

Következő sztori

G. Fodor szerint csak egy baleset, hogy MSZP-s Szeged polgármestere

Legutóbbi hasonló cikkek