Vízilabda: hamarosan véget ér a szegediek kálváriája

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elviekben a szombati, Miskolc elleni mérkőzés lesz az utolsó, amelyet kényszerűségből idegenben kell lejátszania a ContiTech Szegednek, Molnár Dávidék hétfőtől belakhatják az újszegedi sportuszodát.

Nem egyszerű a ContiTech Szeged helyzete, hiszen a mellett, hogy a csapat kerete a nyáron szinte teljesen kicserélődött, az újszegedi sportuszoda felújítása miatt nem edzhet, és nem is játszhat mérkőzéseket a saját medencéjében a gárda, amely így kénytelen volt eddigi összes mérkőzését idegenben lejátszani. A nehéz időszak úgy tűnik, szombaton véget ér: a Miskolc elleni találkozót követően hétfőtől újból az újszegedi sportuszodában készülhet a csapat. “Nagyon várjuk, hogy visszatérjünk a saját uszodánkba, bár Vásárhelyen remek körülmények vannak, de az utazás rengeteg energiát és időt elvesz. Ez a csapat még nem edzett egy másodpercet sem a szegedi uszodában együtt. Betegségek is hátráltattak bennünket a múlt héten, de dolgozunk tovább, igyekszünk megnehezíteni a Miskolc dolgát, de ott is meg szeretnénk mutatni, hogy milyen csapat vagyunk. Remélem, az ígéreteknek megfelelően november 20-ától be tudunk menni az uszodába, és megszűnik az ingázás. Úgy érzem, páran ebbe belefáradtak már, érezhető, hogy ez megviseli a játékosokat. Nem egyszerű a helyzetünk, de dolgozunk tovább. Bízunk abban, hogy a miskolciak elleni meccsel lezárul egy szakasz, de el kell telnie egy kis időnek, hogy az újszegedi sportuszodát hazai medencének érezze a csapat” – mutatta be a helyzetet Varga Péter, a ContiTech Szeged vezetőedzője.

A tréner hozzátette, mindezek mellett a legnagyobb gondot rutintalanságuk jelenti, ezt pedi csak mérkőzéseken, főleg tétmérkőzéseken pótolhatják. “Egy edzőmérkőzésen sem lehet azt a feszültséget lemodellezni, mint egy tétmeccsen. Bízom abban, hogy ahogy haladunk előre, egyre tapasztaltabbak leszünk, és elérjük a végső célunkat. Mindenben javulnunk kell, a fiatalságból adódóan egy óriási lehetőség és tapasztalat ez a bajnokság a játékosok számára. A cél, hogy minél tovább legyünk partiban egy-egy meccsen, ez többé-kevésbé sikerül is, egy közepes csapat ellen inkább többé, de ehhez nagyon sokat kell dolgoznunk” – fogalmazott Varga Péter.

Ha a tervek szerint alakulnak a dolgok, akkor az eddigi hat bajnokiját elveszítő ContiTech Szeged november 29-én, a Tatabánya ellen játszhat először mérkőzést Szegeden.

Előző sztori

Labdarúgás: saját pályáján megállíthatatlan a Röszke

Következő sztori

Szigorúbb szabályok jöhetnek a kampányfinanszírozásban