Közélet

Van, akinek a túlélést jelenti egy kinőtt kabát

Van, akinek a túlélést jelenti egy kinőtt kabát

2017. november 18., szombat
Van, akinek a túlélést jelenti egy kinőtt kabát

És van, akinek egy tányér paprikás krumpli fejedelmi lakomát. Szombaton ruhával és meleg étellel „készítettek fel” a hidegekre hajléktalanokat és rászorulókat a Felső-Tisza parton.

Ha fázol, vegyél el egy kabátot; ha segíteni szeretnél, hozz egyet

– ez volt tavaly egy pesti kezdeményezés mottója. Mandász Kriszta és Nemes Ágnes Szegeden is meghonosította az akciót, így még tavaly decemberben több száz nehéz sorsra jutott ember mindennapjain tudtak segíteni.

Az akkori sikerek miatt szombaton újabb gyűjtést szerveztek, ezúttal a Bertalan híd alá várták a felajánlásokat. Érkeztek is szép számmal az adományok: sálak, sapkák, télikabátok, nadrágok és cipők közül válogathattak a hajléktalanok és a rászorulók, akiket egy helyi étterem jóvoltából dél körül paprikás krumplival is meg tudtak kínálni.

Nemes Ágnes lapunknak azt mondta,

egyre többen kerülnek az utcákra, így különösen fontosak az ilyen alkalmak.

A társadalmi összefogást pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több zsáknyi meleg holmit osztottak szét a nap folyamán. – Nadrágot és kabátot is választottam. Különösen nagy lehetőséget jelent ez azoknak, akik éjjel-nappal a szabad ég alatt tartózkodnak – mondta könnyeivel küszködve a 10 éve fedél nélküli Piri Sándor.

Az 56 éves férfi boldogan próbálta fel a ruhadarabokat, és falatozott a tányérból, ami mellé friss, puha kenyeret is kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.