Írjon nekünk

Kultúra

Tudni akarom! – új dal és klip!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Friss dallal jelenik meg a szegedi Five More Minutes rockbanda első videója, az I Wanna Know című klippel új dobosát is bemutatja a zenekar.

Sűrű év van a Five More Minutes háta mögött: kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt jött ki a debütáló kislemezük a SZEGEDma.hu-n. A három számos kislemez megjelenése óta az együttes szerepelt több tehetségkutatón, az ősz folyamán önálló turné keretein belül járják körbe az ország nagyvárosait, valamint több hónapos készülődés után leforgatták a csapat első videoklipjét az „I Wanna Know’ című számhoz. A szegedi Miracle Sound stúdióban rögzített dal Szabó Szebasztián és Sóti Norbert keze munkája, a videót pedig a szintén szegedi Elephant Studio készítette el.

– A klip egy olyan emberről szól, aki szeretne kicsit több, jobb lenni, ezért egy példaképet követ, illetve azt szeretné kideríteni, hogy hogyan válhatna azzá az emberré, aki már rendelkezik egy magasabb szintű egzisztenciával, anyagi sikerekkel, nők és barátok veszik körül, tehát alapvetően jól érzi magát. Közben nem veszi észre, mennyi olyan lehetőség mellett megy el, ami valójában azzá a személlyé tehetné, aki a példaképe – mondta el a videóról Mérges Zoltán énekes. Hozzátette: a Miracle Sound és az Elephant Studio munkájáért is rendkívül hálásak, teljes mértékig elégedettek a végeredménnyel.

A videót október elején rögzítették a szegedi Gin tonic klubban. Barátok sokasága gyűlt össze egy vasárnapi napon, hogy részt vegyen egy jó hangulatban zajló, mégis gördülékeny és hatékony forgatáson. Az esemény nem csupán a Five More Minutes szekerét tolja előrébb, hanem egy őszi délután erejéig a fesztiválok hangulatát idézte fel a hol koncerten bulizó, hol nyugodtan beszélgető statiszták számára, akik így mind részeseivé válhatnak egy jelentős mérföldkőnek a zenekar történetében.

Az „I Wanna Know” azért is fontos lépés a Five More Minutes számára, mert nem csak új dal és az első klip kerül a nagyközönség elé, hanem mert új tagot is bemutat a banda: Földi Bence és a Five More Minutes útjai elváltak, így a klipben már az új dobost, R. Nagy Zoltánt láthatjuk. – Bence más úton fogja folytatni a tevékenységét, ezért kivált a zenekarból – tudtuk meg a banda énekesétől.

Az új felállást egy őszi turnéval teszi rutinossá az együttes, a „Dark Side Tour” névre keresztelt, már javában tartó, tizenhárom állomásos önálló koncertsorozat keretein belül a Five More Minutes a közeljövőben ellátogat Budapestre, Hódmezővásárhelyre, Siófokra és Debrecenbe is. Szegeden november 25-én lehet élőben elkapni a zenekart. Részletek a turnéról ITT.

– Várhatóan jövő tavasszal egy öt számos kislemezzel jelentkezünk, melyen az előző anyag óta született új dalok javát hallhatja a közönség – részletezte Ecseki András gitáros.

Kommentek

ARC

Náray Tamás: A művészetem feladata, hogy gyönyörködtessen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Náray Tamás divattervezőnek ma este 6 órakor nyílt kiállítása a Reök-palotában. Ám interjúnkban nem csak a festményeiről, hanem új könyvéről és a Szegedi Szabadtéri Játékokon történtekről is beszélt.

Tovább olvasom

Kultúra

Nem csak a csillogásról szól a Fekete ház kincses kiállítása

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Vasárnap délután rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett érkezett meg a Fekete házba a jövő héten nyíló arany-és ezüstkincs kiállítás anyaga Bukarestből. A szinte felbecsülhetetlen eszmei értékű tárgyak ládákban pihentek, amíg a biztonsági vitrineket beállították és előkészítették a napokban a szakemberek.

Tovább olvasom

ARC

Gubik Petra: a Notre Dame-i toronyőr nem csak egy mese

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház visszatérő előadása, A Notre Dame-i toronyőr kapcsán Gubik Petra, a főszereplő Esmeraldát alakító fiatal színésznő többek között arról is beszélt, hogy mennyire komoly üzenete van a darabnak.

Tovább olvasom

Aktuál