Tovább csordogált a Szeviép-per, kitűzték a következő tárgyalás időpontját

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tanúmeghallgatással folytatódott a Szeviép-ügy tárgyalása, ezúttal egy néhány hónapig a Zrt-nél feladatot ellátó személyt hallgattak ki Szegeden.

N. Imre tanú elmondása szerint 2010 elején, mintegy három hónapot töltött a Szeviépnél. Vezető tisztségviselő volt, aláírt munkaszerződéssel nem rendelkezett, így fizetést sem kapott. Úgy fogalmazott, a feladatellátásra egy akkor nehéz helyzetben lévő céghez hívták azzal a céllal, hogy a korábban szerzett munkatapasztalataira támaszkodva segítse a cég működését, „életben tartását”. Hangsúlyozta, amikor oda került, akkor még nem indult csődeljárás, rövidesen viszont bekövetkezett. N. Imre elmondta, véleménye szerint ezután aligha lett volna elkerülhető a későbbi felszámolás, ezért döntött a távozás mellett.

A következő tárgyalást az ügyben december 15-én tartják.

Mint korábban megírtuk, még 2015 áprilisában emeltek vádat a három volt Szeviép-vezér ellen „különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntett” vádjával. Az elsőrendű vádlott O. Józsefre, a másodrendű vádlott, B. Sándorra és a harmadrendű vádlottra, P. Lászlóra az ügyben eljáró ügyész letöltendő szabadságvesztést indítványozott, illetve további büntetéseket és intézkedéseket. Bár másfél milliárd eltüntetésével vádolják az egykori Szeviép-vezéreket, a felszámolási eljárás során hozzávetőlegesen 6 milliárd 500 millió forint hitelezői igényt jelentettek be.

Előző sztori

Alulmotivált milliomos balerináink égetik el Puskás örökségét

Következő sztori

Legyél Te a kisoroszlán névadója – ameddig még itt van