Közösség

Több tonna lisztet kapott az ÁGOTA Alapítvány és más szervezetek

Több tonna lisztet kapott az ÁGOTA Alapítvány és más szervezetek

2017. november 20., hétfő
Több tonna lisztet kapott az ÁGOTA Alapítvány és más szervezetek

A hétköznapokban nélkülözőknek több ennivaló kerülhet az asztalára karácsonykor.

A Magyarok Kenyere Program hat éve indult útjára azzal a céllal, hogy a hozzájuk kapcsolódó gazdák és önkormányzatok lisztadománnyal segítsék a határon innen és azon túl élő rászoruló családokat, gyermekeket. A megyében idén a tavalyi mennyiséghez hasonlóan, több mint 14 tonna búza gyűlt össze 57 adományozó felajánlásával.

A felajánlott mennyiségből közel 8 tonna lisztet állítottak elő, amelyet három szervezet részére ajánlottak fel. Kispál Ferenc, a megyei agrárkamara elnöke elmondta, a határon túli gyerekek támogatása mellett idén is kiemelt figyelmet fordítanak a Magyarországon élő hátrányos helyzetű családokra. Így a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetnének lisztadományát az ÁGOTA Alapítvány gyermek- és lakásotthonok körében, illetve az általa segített nevelőszülők közt osztja szét, míg a LÉT Egyesület, illetve Szeged Alsóváros Kultúrájáért Alapítvány a rászoruló családokhoz juttatja el a csomagokat.

Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója kiemelte, az alapítványnak felajánlott több mint 4 tonna liszt a velük kapcsolatban álló veszélyeztetett fiatalokhoz és állami, nevelőszülői hálózatban élő gyerekekhez kerül hézagpótló támogatásként. – Mindig nagy ajándék, ha adhatunk azoknak az embereknek, akik a hétköznapjaikban nélkülöznek, hiszen több ennivaló kerülhet karácsonykor az asztalra – érzékeltette Balogh Zsolt, a L.É.T. Egyesület elnöke, mekkora segítség a lisztadomány számukra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.