Több mint 800 millióból építik át a Maty-éri pályát

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jövőre startol a munka a szegedi Olimpiai Központnál, és azt ígérik, egy év alatt be is fejezik.

Szeged város közgyűlése legutóbbi ülésén elfogadta a Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ fejlesztésével összefüggő településfejlesztési döntéseket. A beruházásra azért van szükség, mert Magyarország, pontosabban Szeged ad otthont a 2019-es gyorsasági világbajnokságnak.

Mint arról a közgyűlés által tárgyalt anyag is szól, az építkezéseknek köszönhetően többek között egy legnagyobb biztonságot garantáló, komplett partvédelemmel rendelkező versenypálya jöhet létre, e mellett modernizálják a rajtgépeket, eredményhirdető teret alakítanak ki, és új céltornyot is építenek. Az ügyben megkerestük a fenntartó Nemzeti Sportközpontokat is, akik válaszukban elmondták, a beruházásnak köszönhetőn az osztósziget használhatóbbá tétele érdekében egy új bekötő híd és egy belső összekötő híd is épül, az új tetőszerkezetek modern külső megjelenést kölcsönöznek a lelátóknak és a VIP épületeknek, de a közművek-vízkormányzó műtárgyakat is fejlesztik a pálya és a kiszolgáló részek esetében is.

A szükséges munkák elvégzéséhez a kormányhatározat alapján 835,88 millió forintot különítenek el a központi költségvetésből, jelenleg a beruházás közbeszerzési eljárás kiírásának előkészítése zajlik. A tervek szerint 2018 első felében látnának munkához, és egy év után, 2019 elején készülnének el azzal. A világbajnokságot 2019 augusztusában rendezik a Maty-éri pályán.

Előző sztori

Filmajánló: Hercule Poirot újabb ügyet göngyölít fel

Default thumbnail
Következő sztori

Ásotthalomnál próbálkoztak

Legutóbbi hasonló cikkek