Alvó asszonyra gyújtotta rá a házát a beteg piromán

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a most 25 éves férfit, aki imádta a tüzet.

A vádlott, aki korábban több alkalommal gyújtogatott, és akit a tűz látványa elbűvölt, 2014 tavaszán a Csongrád megyei község külterületén több helyen is felgyújtotta a nádast.

A lakóhelyétől mindössze 300 méterre lévő – a későbbi sértett tulajdonában lévő – ingatlan udvarán lévő melléképület nádtetejét gyújtotta meg. Az épület teljesen leégett, és egy ott tartott gázpalack is felrobbant.

A vádlott ezután is folytatta a gyújtogatást, április 28-án este ismét a 84 éves asszony otthonához ment.

Mivel egy hónappal korábban nem nézte végig, ahogy a melléképület leég, elhatározta, a főépületet gyújtja föl!

Bár tudta, hogy az asszony ilyenkor már alszik és egy gázpalackot is tárol a házban, meggyújtotta a nádtetőt. Ezután hazaindult, ahonnan látta, az egész tetőzet lángokban áll.

Előbb elindult lefeküdni, majd meggondolta magát, szólt a vele lakó szüleinek, és együtt indultak a lángoló tanyához. Egy másik szemtanú értesítette a tűzoltókat, akik éjjel eloltották a tüzet. Közben az idős asszonynak sikerült kimenekülnie a házból.

A férfi, hogy elterelje magáról a gyanút, a szülei házának melléképületében tárolt négy köbméter tűzifát is fölgyújtotta.

A táblabíróság döntésével enyhített a vádlottra első fokon kiszabott szabadságvesztés végrehajtási fokozatán. Hegedűs István tanácsvezető bíró kifejtette, nem indokolt, hogy az első bűntényes fiatal vádlott a legkeményebb bűnelkövetői réteggel találkozzon a fegyházban. (MTI)

Előző sztori

Milliárdos magánprogram indul a koraszülöttekért

Következő sztori

Filmajánló: A holtak titokzatos világába kalauzol mindenkit a kis Miguel