Szegedi sportoló kapott milliós ösztöndíjat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Könnyeivel küszködve vette át a 19 éves gyorsasági görkorcsolyázó Gardi Dominika a DIGI Sport különleges, 1,2 millió forinttal járó sportösztöndíját.

51 hét, 38 sportág és több mint 250 sportoló. A DIGI Sport tavaly novemberben indította útjára a magyar utánpótlás sportolók számára kiírt Nap Hőse szavazás második évadját, melynek éves díjátadó gáláját hétfőn este rendezték. A verseny lényege, hogy a benevezett tehetségeknek minél több szavazatot kell begyűjteniük, és aki az év végén a legtöbb szavazattal rendelkezik, az lesz az év hőse.

“Én úgy gondolom, hogy ha nem én nyertem volna, akkor is én lettem volna ennek az egésznek a legnagyobb nyertese, mert megélni azt, hogy ennyi ember mögöttem áll, és támogatott, amikor szükségem volt rájuk – ezt semmilyen pénzen nem lehet megvenni” – nyilatkozta Gardi Dominika, az Év Hőse 2017-ben.

Persze, azért a pénz sem jön rosszul a többszörös magyar bajnok Gardi Dominikának, aki azt is elárulta, mire fogja költeni a nyereményét. “Nagyon sok edzőtáborba, Amerikába, Tajvanra el tudok menni ebből a pénzből, illetve nagyon sok versenyre, a tengerentúlra szintén megkönnyíti az eljutásomat.”

Hogy mekkora segítség is ez a havi 100 ezer, összesen évi 1,2 millió forint, arról a tavalyi Év Hőse, a kézilabdázó Petróczi-Kis András mesélt a Sport24-nek. “Egy nagyon komoly összegről beszélünk, ez minden sportolónak nagyon nagy segítség. Nekem ez az összeg három évre lett beosztva, tavaly az egri Eszterházy Károly Egyetemen kezdtem meg a tanulmányaimat, mint sportszervező szakos hallgató, míg idén egy kézilabda szakedzői tanfolyamra is járok. Ez az összeg komolyan bírja fedezni ezt és az ottani életemet” – mesélte Petróczi-Kis András.

“Nagyon szeretjük a fiatal, tehetséges sportolókat, az előző évadban is nagyon kedves és ügyes fiatal gyerekeket ismertünk meg. A magunk módján, mint számítástechnikai üzlet, szerettük volna támogatni őket idén is, és majd jövőre is. A nyereményeket még nem tudom pontosan, valószínűleg okostelefon vagy tablet lesz, a nézők pedig 2in1 laptopot kaphatnak, ami az egyik legértékesebb nyereményünk. Majd kitaláljuk közösen a DIGI-vel, hogy minek örülnének a legjobban a fiatalok 2018-ban” – fogalmazott Tüzes Izabella, az USAnotebook.hu marketingvezetője, az ösztöndíj egyik főtámogatója.

Forrás: DIGI Sport

Előző sztori

Már nem ehet a hálaadás napi pulykából

Következő sztori

Potencianövelő tablettát és védett madarakat csempésztek

Legutóbbi hasonló cikkek