Közélet

Semjén Szegeden: El kell kerülnünk a békafőzést!

Semjén Szegeden: El kell kerülnünk a békafőzést!

2017. november 7., kedd
Semjén Szegeden: El kell kerülnünk a békafőzést!

A miniszterelnök-helyettes szerint, ha nem állunk a sarkunkra, úgy járunk, mint az egyszeri béka, amelyik észre sem vette, hogy szépen lassan megfőzték.

– Ami ma Európával történik, az kísértetiesen emlékeztet arra ez elég szörnyű kísérletre, amit békafőzésnek hívnak – így szólt az egybegyűltekhez nemzeti konzultációs fórumán Tápén Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes a Heller Ödön Művelődési Házban elmondta, ha betesznek egy fazék hideg vízbe egy békát, s hirtelen melegítik, akkor kiugrik, mert működik életösztöne. Ám ha lassan kezdik melegíteni a vizet, akkor az állat nem érzékeli, hogy felforr a víz és elpusztul. Semjén szerint ugyanez történik migrációs ügyben Európában. – Úgy főzték meg Európát, úgy váltak bizonyos nyugati államai kevert népességű és bevándorló országgá, hogy az őslakosság, ez európaiak észre sem vették – magyarázta.

Semjén Zsolt a migrációban azt látja a legnagyobb problémának, hogy a folyamat nem fordítható vissza, nem lehet meg nem történtté tenni. Példaként elmondta, 2010 előtti szocialista kormányok az államcsőd szélére vitték hazánkat, brutális volt a gazdasági visszaesés, az egekben volt az államadósság. Ezen azonban évek kemény munkájával túlvan hazánk. Mint ahogy egy lerombolt épületet is újra lehet húzni, még ha sok pénzbe is kerül, újra lehet telepíteni egy gyümölcsöst, amely a tűz martalékává válik, ám a migrációs folyamatot nem lehet visszacsinálni. – Amelyik ország elesett a migráció által, az soha többé nem lesz az, mint korábban volt. Ha egyszer az iszlám invázió elözönli Magyarországot, soha többé nem fogunk tudni tőlük megszabadulni – fűzte hozzá. Hangsúlyozta, ezért nem szabad most hagynunk, hogy megfőzzenek minket, mint a békát a fazékban. Semjén Zsolttal készített interjúnkat hamarosan olvashatják a DéliSzó eheti számában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.