Papucsban és pizsamában feszültek egymásnak a János király színészei +FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összeesküvés, családonbelüli házasság és bosszú. Brutális és hazug játszmák elevenedtek meg a kisszínház színpadán.

A franciák és az angolok nem riadtak vissza a családon belüli házasságtól és bosszútól. Két nagyhatalom összecsapása bontakozott ki Friedrich Dürrenmatt gunyoros szatírájában, ahol a hatalmi játszmák sokszínűségét kendőzetlenül tárták a nézők elé péntek esti bemutatón a kisszínházban.

A kórházi környezetben játszódó mű hősei nem évszázados távlatokban gondolkodnak, hanem saját magukkal, belső konfliktusaikkal vannak elfoglalva. így a drámai történet egy szempillantás alatt komédiába csap át.

A darab címszereplője János király valós történelmi személy, akit a közönség már jól ismerhet a Robin Hood filmek főgonoszaként.

Keszég László rendezésében a darab egészen új értelmezést nyert. A tizenkettedik században játszódó történet egy modern környezetben elevenedett meg a publikum előtt. A ridegnek tűnő csempék között, pizsamában és kórházi köntösökben feszül egymásnak a korabeli arisztokrácia színe-java.

A fordulatos szatíra újszerű vizuális megoldásokkal, a terveknek megfelelően élő zenével kísérve, kiváló szereposztással került színre. A hataloméhes főszereplő bőrébe Gyöngyösi Zoltán színész bújt, akit a szakma legígéretesebb pályakezdőnek választott az előző évadban.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: bravúrra lenne szüksége a Szeged-Grosicsnak

Következő sztori

Figyelem, figyelem! NE ÍGY gyere haza Pestről!