Hírzóna

Öt kerülendő ruhatípus plus size alkatúaknak

Öt kerülendő ruhatípus plus size alkatúaknak

2017. november 29., szerda
Öt kerülendő ruhatípus plus size alkatúaknak

Közelednek az ünnepek, no és az évvégi árleszállítások, mindenki szívesen frissíti fel ilyenkor a ruhatárát. Jó tudni ilyenkor, mi az, amire érdemes áldozni, és mi az, ami mégha roppant divatos is, pénzkidobás. Hogy mi szabja ezt meg? A saját adottságaink, a szín típusunk, illetve a testalkatunk.

Nézzünk pár tippet plus size alkatúak számára! Mi az, amivel legyünk elővigyázatosak?

Férfias darabok

Erősen kerülendők a maszkulin darabok, amiket alapvetően valószínűleg túlzott szerénységből választanak a teltek: tévesen úgy gondolják, a nőies ruhákhoz bombázó alak kell. Azonban az olyan darabok, mint a nadrágkosztüm vagy a férfias ing nem teszik őket láthatatlanná, illetve nem teszik előnyösebbé a megjelenést. A jellegtelen vagy fiús elemek, mint például a tréningnadrág,

sokat levonnak a vonzerőből

. A telt hölgyeknek is jól áll, sőt, melegen ajánlott a klasszikusan nőies öltözködés. Vannak olyan alapdarabok, amelyekkel elronthatatlan a megjelenésünk. Ilyen például a térd vonaláig érő egyenes szabású szoknya.

Kusza minták

Aki az átlagnál teltebb, nem kell, hogy beleragadjon a neutrális színekbe és aprómintás vagy egyszínű darabokba. Bár optikailag nagyítanak, az erősebb színek, ha a színvilágunkhoz illeszkednek, előnyösek lehetnek. Éppígy feldobja a megjelenést pár élénk minta. Ám sok ruhamárka összetéveszti a nőiességet és könnyed megjelenést a keszekuszasággal. Kerüljük az értelmetlen mintákkal tarkított felsőket, nadrágokat, ezek nem dobják fel a külsőnket, sőt. Hiába trendi például most az egzotikus állatminta, mint az ocelot, vagy leopárd, ez igazán szörnyű is tud lenni. Hallgassunk a józan eszünkre: a figyelemfelkeltő minták nagy felületen történő használata csak ágytakarón engedélyezett.

Plus size méret - speciális szabást igényelne

Érdemes különösen nagy gondot fordítanunk arra, hogy jól szabott-e, telteknek is megfelelő-e az a nadrág, szoknya vagy felső, amit kinéztünk. Más szabást igényel egy 34-es méretű, és mást egy 44-es méretű nő. A klasszikusan ceruzavékony modellekre kialakított ruhákon például a mellrésszel nem kell sokat foglalkoznia a tervezőnek. Ha ilyen szabású blúzt veszünk, sose fogjuk tudni begombolni. Érdemes kimondottan plus size méretű közönségnek szóló áruházban, webshopban vásárolni,

ahol tisztában vannak a teltek

jellegzetességeivel.

Szintetikus anyagok

Bár olcsósága miatt nehéz ellenállni neki, a műanyag nem igazán bőrbarát anyag. A plus size méretűeknek szóló ruhák jelentős része műszálas, mivel ez kellően rugalmas, nyúlékony, ám ne feledkezzünk meg a hátrányokról sem. Ha valaki hajlamos az izzadásra, felejtse el a szintetikus ruhákat, főleg a felsőket.

Lemondani a “normális” ruhákról

Olykor olyan ruhákat árulnak teltkarcsúaknak, amelyek inkább felérnek egy büntetéssel. A furcsa szabástól, fazontól, mégha takargat is, nem leszünk szebbek. Ezeket nyugodtan hagyjuk az üzletben, és ha úgy látjuk, jól áll, éljünk bármilyen trenddel. Nyugodtan kipróbálható például a crop top, ha olyan az alkatunk; szép lábúaknak vállalható a skinny

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.