Írjon nekünk

Közösség

Őszi önkéntes felkészítést tartott az ÁGOTA Alapítvány

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A huszonegy éves ÁGOTA Alapítvány november 18-án általános tájékoztatót és felkészítést tartott önkéntesei számára, ahol az elmúlt negyed év eseményeiről, megvalósított programjairól is tájékozódhattak az alapítvány kuratóriumától, valamint ügyvezető igazgatói testületétől.

Immáron hagyománnyá vált, hogy az alapítvány minden negyedévben beszámolót, tájékoztatót tart önkéntesei és az érdeklődők számára. Nem volt ez másként november 18-án sem, amikor az általános tájékoztató során minden ügyvezető és felelős koordinátor beszámol a saját területén addig elvégzett tevékenységéről.

– Az ország különböző pontjairól érkeztek az önkéntesek a tájékoztatóra és a paralel módon megvalósuló felkészítésre – mondta el lapunknak Kothencz János alapító.

Hangsúlyozta, alapítványuk kiemelt feladatának tekinti, hogy mind az újonnan jelentkező, mind a rövidebb- hosszabb ideje önkéntes szolgálatot teljesítő önkénteseik megfelelő, informatív és gyakorlatorientált felkészítésben részesüljenek. Ez az egyik záloga a hosszú távú terveik sikeres megvalósításnak.

–Alapítványunk nem köti végzettséghez a gyerekekkel való tevékenykedést, viszont elengedhetetlenül szükségesnek tartja a negyedéves felkészítéseken való részvételt, melyet minden alkalommal megelőz egy általános tájékoztató, ahol kiváló tájékozódási lehetőség nyílik a résztvevők számára alapítványunk széleskörű tevékenységeiről – tette hozzá Kothencz János, aki beszámolójában nem csak az alapítvány aktuális helyzetéről, hanem az alapítvány céljairól, jövőbeli terveiről is tájékoztatta a résztvevőket.

Szabóné Szívos Ildikó, az Alapítvány HR, PR, Marketing ügyekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, a Csongor téri Közösségi Házban napi szinten 3 program van a Játszóházon kívül, ami havi szinten több mint 60 programot jelent. Ezen kívül a Közösségi Ház helyet ad konferenciáknak, módszertani rendezvényeknek, szakmai együttműködések keretében.

Az ügyvezető igazgató beszámolt a folyamatban lévő pályázatokról is, különös tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatásából megvalósuló EFOP-1.3.5-16-2016-00807 azonosítószámú, ÁGOTA a közösségért és a társadalmi szerepvállalásért című projekt keretében zajló közösségfejlesztő programsorozat eseményeiről, lehetőségeiről.

A tájékoztató után megkezdődött az önkéntesek felkészítése, ahol a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok speciális élet- és érzésállapotbeli sajátosságairól, pedagógiai-pszichológiai hátteréről, a csapatépítésről, a konstruktív vezetői attitűdről hallhattak interaktív előadásokat a résztvevők.

Az ÁGOTA Alapítvány köszönetét fejezi ki az önkénteseinek, minden együttműködő partnerének, támogatójának eddigi munkájukért, segítségükért, és folyamatosan várják új önkéntesek jelentkezését is a www.agotaalapitvany.hu weboldalon keresztül, valamint a e-mailcímen.

Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Fogyatékkal élő és ép gyerekek is játszhatnak Szeged első integráló játszóterén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Összesen 11 játékkal adták át a Gemma központ speciális játszóterét pénteken, melyet 60 fogyatékkal élő gyermek használ majd. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Lezajlott a tűzoltók közlekedésbiztonsági versenye

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A legjobb csapatok a budapesti döntőben képviselik megyénket.

Tovább olvasom

Közösség

“Bajnok csapat!” – egyesével éltették a Pick-játékosokat Veszprémben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Pár száz szegedi a helyszínen drukkolt a Pick sikeréért. Nekik megérte Veszprém Arénába elutazni, hálájukat pedig a csapat buszánál fejezték ki. Képeken a pillanatok, amikor a játékosokat és a stábot köszöntötték. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál