Női vízilabda: nem hagyott nyitott kérdéseket a BVSC

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vízilabda női Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén nagy vereségbe futott bele a Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash a BVSC otthonában, így a holnapi visszavágó csupán formalitás a továbbjutás szempontjából.

Nem olyan régen találkozott a BVSC és a Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash a női vízilabda OB I-ben, akkor Molnár Péter lányai igazán megnehezítették a fővárosiak dolgát, szoros meccsen szenvedtek vereséget. Ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán, Budapesten csaptak össze a felek, ám messze nem hozott olyan kiélezett találkozót a kupacsata, mint a bajnoki. Petrovics Mátyás tanítványai lehengerlően nyitották a találkozót, az első negyedet 6-0-ra, a másodikat 7-1-re nyerték, így a szünetre már tizenkét góllal elhúztak a Szegedtől. A vendégeknek a második félidőben sem volt válasza a zuglóiak játékára, bár a harmadik negyedet megúszta három kapott góllal a szegedi gárda, végül 22-ig meg sem állt a BVSC. Szegedi részről Lengyel Anett, Kádár Ildikó és Lengyel Dominika voltak eredményesek, ám a 19 gólos vereség vélhetően a búcsút jelenti az idei kupaküzdelmektől. Bár holnap még Szegeden is összecsapnak a visszavágó jegyében a csapatok, a Szegednek húszgólos győzelemre lenne szüksége a továbbjutáshoz.

Női vízilabda Magyar Kupa negyeddöntő 1. mérkőzés

BVSC-Zugló Diapolo – Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 22-3 (6-0, 7-1, 3-0, 6-2)
Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Vogel Gábor, ifj. Kenéz György.
BVSC: Tóth E. – Hertzka 1, Farkas T., Leimeter 3, Kuna 3, Máté Zs. 2, Gyöngyössy 2. Csere: Farkas K. 4, Takács O. 2, Koncz, Kele 4, Varga V. 1. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Szeged: Hosking – Árkosy, Lengyel A. 1, Kádár 1, Rácz, Lengyel D. 1, Tóth P. Csere: Laboncz, Botka, Mihály K. Vezetőedző: Molnár Péter.

Előző sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK

Következő sztori

A betegek többsége még ragaszkodik a papíralapú recepthez