Sport

Nem ütötte ki a Ceglédet a MOL-Pick Szeged

Nem ütötte ki a Ceglédet a MOL-Pick Szeged

2017. november 21., kedd
Nem ütötte ki a Ceglédet a MOL-Pick Szeged

Borzasztóan elrontotta az első tizenkét percet a Cegléd, a MOL-Pick Szeged pedig gyorsan elhúzott 8-1-re. Hogy mégsem lett kiütéses szegedi győzelem a találkozó vége, nagyban köszönhető Milos Mojsilov kapusteljesítményének és a feljavuló ceglédi védekezésnek.

Az első percekben Bánhidi Bence került rivaldafénybe, előbb elrontott két lövést, majd kiharcolt egy hétméterest, amit Sigurmannsson értékesíteni is tudott, megszerezve ezzel a mérkőzés első találatát. A harmadik Bánhidi-bomba már utat talált a ceglédi hálóba, ezzel 3-0-ra húzott el a MOL-Pick Szeged. A túloldalon a kapuba visszatérő Juan Manuel Sierra is elkapta a fonalat, több ziccert is fogott, nem tudtak túljárni az eszén a Cegléd játékosai. Az első hazai találatra majdnem nyolc percet kellett várni, ekkor Nemanja Grbovic vette be a szegedi kaput. Védekezésben azonban egyáltalán nem találta a Cegléd az ellenszert a szegedi támadásokra, több hibát is elkövettek, így 8-1-es Pick előnynél időt kellett kérnie Nagy Károlynak. Ezt követően agresszívabbá vált a ceglédi védekezés, elkezdett működni a támadójáték, ami annyit eredményezett csupán, hogy nem tudta tovább növelni kidolgozott, hétgólos előnyét a Pick. Közben megérkeztek a meccsbe Mojsilov bravúrjai a hazai kapuban, Perisic átlövései a másik oldalon és egy 6-3-as szakasszal sikerült felzárkózniuk a ceglédieknek valamelyest. Megérkezett ugyanakkor Sergei Gorbok is, aki bő húsz perc játék után már öt szerzett találatnál tartott, a félidőre pedig 19-13-as szegedi előnnyel fordulhattak a felek. A második játékrész két remek Skube megmozdulással indult, előbb egy lerohanásból szerzett gólt a szlovén irányító, majd egy parádés hátmögötti passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bánhidi Bencét. Nem engedte azonban jobban ellépni a Szegedet a Cegléd, igaz, nem is nagyon sikerült felzárkóznia. Így volt ez egészen a második félidő közepéig, amikor Milos Mojsilov, a hazaiak kapusa egy egészpályás, üreskapus góllal négy gólra olvasztotta a szegedi előnyt. A 4-0-s ceglédi rohamot Jonas Källman állította meg, ekkor 26-21-et mutatott az eredményjelző. A svéd lendületben is maradt, a másik oldalon viszont tartotta vele a lépést a remek napot kifogó Ivan Perisic. Milos Mojsilov továbbra is nagy bravúrokkal tartotta meccsben a hazaiakat, de összességében a MOL-Pick Szeged végig kézben tartotta a mérkőzést és bár hatalmas kiütésnek indult, végül négygólos győzelem lett belőle. Vasárnap ismét BL-találkozó vár a Pickre: Svédországba, a Kristianstadhoz látogatnak a szegediek.

K&H férfi kézilabda liga, 11. forduló

Cegléd-MOL-PICK Szeged 26-30 (13-19)

Cegléd, Gál József sportcsarnok. Vezette: Sándor László, Szikszay Csaba.

Cegléd:

Mojsilov 1 - Radnic 3, PERISIC 7/3, Borsos 2, Grbovic 4, Radovic 4, Lászlai 1. Csere: Juhász 1, Megyeri, Szabó B. 1, Dávid, Tóth, Hódi 2.

Vezetőedző:

Nagy Károly.

MOL-PICK Szeged:

SIERRA - Pedro 6, Buntic 4, Skube 1, Bánhidi 4, Gorbok 5, Källman 4. Csere: Sego (kapus), Sigurmnansson 1/1, Thiagus Petrus 2, Blazevic, Gaber 1, Zsitnyikov 2, Zubai, Balogh.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

6, perc ill. 4 perc.

Hétméteres:

4/3 ill. 2/1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.