Bulvár

Nem minden szegedi csaj veti meg a virtuális vérontást

Nem minden szegedi csaj veti meg a virtuális vérontást

2017. november 5., vasárnap
Nem minden szegedi csaj veti meg a virtuális vérontást

Egyre többen ragadnak egeret – közöttük hölgyek is – a napfény városában. Van, aki hobbiból, de van olyan is, akit már a versenyzés motivál. Utánajártunk, melyik PC-játékokkal nyomulnak legszívesebben a szegedi fiatalok.

„A PC még mindig a legnépszerűbb platform tapasztalataink szerint, de a konzol és a társasjáték is trendi kikapcsolódási forma köreinkben” – emelte ki

Majercsik Péter

, a szegedi LvL Up Esport Bár egyik megálmodója. A SZEGEDma.hu-nak elmondta, ma már kezd elfogadottá válni az, ha valaki hobbijaként a virtuális térben méretteti meg magát, vagy csak választja kikapcsolódásul. Egyre több hölgy is leül játszani, már kevésbé nézik le, vetik meg a „kocka” srácokat, sőt, a szegedi lányok is előszeretettel regisztrálják magukat a helyi versenyekre, azonban létszámban még mindig a fiúk vannak fölényben.

„Amerikában már hivatalosan is sportként tekintenek az online versenyekre, a legeredményesebb játékosok már meg is tudnak élni belőle” – ismertette Majercsik Péter, hozzátéve, még hosszú az út, de elképzelhető, hogy egyszer akár az olimpián is összecsaphatnak a virtuális harcosok. Sokan úgy vélik, amennyiben a sakk sportnak tekinthető, akkor a kockulás pláne hogy az, hiszen míg az ún. FPS, azaz a belső nézetű lövöldözős játékoknál a reflex, a stratégiai játékoknál (RTS) a gondolkodásukat teszik próbára a gamerek. A szegedi szórakozóhelyen a PlayerUnknown's Battlegrounds, a League of Legends, a Counter-Strike és az Overwatch számít most favorit játéknak. Megtudtuk, egy bizonyos pont felett már erős függőség is kialakulhat a játékosoknál, ez elsősorban a szerepjátékok (RPG) világában fordul elő, amikor is a felhasználó már nem tud különbséget tenni a valóság és a virtuális tér között. Ebben a kategóriában az egyik legnépszerűbb játék a World of Warcraft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.