Írjon nekünk

Bulvár

Meleg ruha és paprikás krumpli tette boldoggá Szűcséket + VIDEÓ

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Paprikás krumpli nokedlivel, ez volt az ebédje szombaton a Szűcs családnak. Az ebédet a Szeged Bike Maffia önkéntesei vitték el a rászoruló családnak. Elkísértük az önkénteseket jószolgálati munkájuk közben.

Ivettel, Katával és Attilával kora délután találkoztunk a Szent István téren. Utunk az innen nem túl távoli Hétvezér utcába vezetett, ahol Szűcs Ferencné Vali és fia Ferenc már várták őket.

A család szegényes, de nagyon tisztán tartott otthonában fogadott minket. Vali elmesélte, már öt éve egyedül neveli gyermekét. – Beteges vagyok, néha ugyan el tudok vállalni valami könnyű alkalmi munkát, de ez nem mindig sikerül – meséli. A család így javarészt az édesanya 29 ezer forintos nyugdíjából kénytelen élni. Éppen ezért nagyon nagy segítség számukra az, amit a szegedi bringások nyújtanak nekik.

– A férjem öt éve hagyott el minket, előtte hitelt vett fel, aminek én vagyok a kezese, éppen ezért minden bevételünk jelentős részére ráteszi a kezét a behajtó, emiatt élünk szinte észrevehetetlen mennyiségű pénzből. Tüdőbeteg vagyok, nehezen is mozgok, minden segítségnek örülünk – folytatja.

Miközben beszélgetünk Ferenc, a fiú már ki is nyitja a dobozban szervírozott nokedlis paprikás krumplit és falatozni kezd, közben pedig elbeszélgetünk. – A Dr Csont és a Szellemekkel suttogó a kedvenc műsoraim a tévében, de az igazi kedvencem Cristiano Ronaldo és a Real Madrid – mondja, majd az is elárulja, rendőr szeretne lenni, ha elvégzi az iskolát.

– Amíg nem jöttetek kedveseim két krumpliból főztem levest és párizsiból csináltam milánóit, de ez az étel most jobban esik – veszi vissza a szót az édesanya. Hatvani Kata, az ebédhordó csapat koordinátora kedvesen el is beszélget Valival. Kiderül, hogy a családnak nincs hűtőszekrénye és egy jobban működő televíziónak is örülnének, de az asszonyt és fiát boldogság tölti el, amikor a kerekesek hátizsákjából előkerül néhány újszerű téli ruhadarab is.

– Szeretnek minket a közvetlen stílusunk miatt, kell néhány kedves szó és meleg étel, a többi rajtuk múlik. Igazából összetart minket az ügy, ami annyiból áll, hogy segítsünk a rászorulókon, hogy ne sétáljon el mindenki mellettük. Segíteni akarunk másokon, akik rosszabb helyzetben vannak – foglalja össze küldetésüket Kata, a kerékpáros szervezet vezetőségi tagja.

A fiatal lánytól megtudjuk, három családnak segítenek rendszeresen, de működésük több hónapja alatt, már több száz hajléktalannak is vittek ételt és bátorították őket néhány kedves szóval.

Kommentek

Bulvár

Vajon csókolja-e még egymást valaha Andy és Timi?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Vajon Timi barátnője elszerette Andyt a feleségtől?

Tovább olvasom

Bulvár

Hatalmas bulit csaptak Balázsék a Dóm téren

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Csípős beszólásokkal tarkított, hanghibában és játékokban gazdag volt a Rádió1 szegedi kitelepülése.

Tovább olvasom

Bulvár

A szegedi Nagy Péter tizenharmadszor is bajnok lehet

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi ólomsúlyú biztos esélyese kategóriájának. Hajrá!

Tovább olvasom

Aktuál