Közélet

Meleg ruha és paprikás krumpli tette boldoggá Szűcséket + VIDEÓ

Meleg ruha és paprikás krumpli tette boldoggá Szűcséket + VIDEÓ

2017. november 4., szombat
Meleg ruha és paprikás krumpli tette boldoggá Szűcséket + VIDEÓ

Paprikás krumpli nokedlivel, ez volt az ebédje szombaton a Szűcs családnak. Az ebédet a Szeged Bike Maffia önkéntesei vitték el a rászoruló családnak. Elkísértük az önkénteseket jószolgálati munkájuk közben.

Ivettel

,

Katával

és

Attilával

kora délután találkoztunk a Szent István téren. Utunk az innen nem túl távoli Hétvezér utcába vezetett, ahol

Szűcs Ferencné Vali

és fia

Ferenc

már várták őket. A család szegényes, de nagyon tisztán tartott otthonában fogadott minket. Vali elmesélte, már öt éve egyedül neveli gyermekét. - Beteges vagyok, néha ugyan el tudok vállalni valami könnyű alkalmi munkát, de ez nem mindig sikerül - meséli. A család így javarészt az édesanya 29 ezer forintos nyugdíjából kénytelen élni. Éppen ezért nagyon nagy segítség számukra az, amit a szegedi bringások nyújtanak nekik.

- A férjem öt éve hagyott el minket, előtte hitelt vett fel, aminek én vagyok a kezese, éppen ezért minden bevételünk jelentős részére ráteszi a kezét a behajtó, emiatt élünk szinte észrevehetetlen mennyiségű pénzből. Tüdőbeteg vagyok, nehezen is mozgok, minden segítségnek örülünk - folytatja. Miközben beszélgetünk Ferenc, a fiú már ki is nyitja a dobozban szervírozott nokedlis paprikás krumplit és falatozni kezd, közben pedig elbeszélgetünk. - A Dr Csont és a Szellemekkel suttogó a kedvenc műsoraim a tévében, de az igazi kedvencem Cristiano Ronaldo és a Real Madrid - mondja, majd az is elárulja, rendőr szeretne lenni, ha elvégzi az iskolát.

- Amíg nem jöttetek kedveseim két krumpliból főztem levest és párizsiból csináltam milánóit, de ez az étel most jobban esik - veszi vissza a szót az édesanya. Hatvani Kata, az ebédhordó csapat koordinátora kedvesen el is beszélget Valival. Kiderül, hogy a családnak nincs hűtőszekrénye és egy jobban működő televíziónak is örülnének, de az asszonyt és fiát boldogság tölti el, amikor a kerekesek hátizsákjából előkerül néhány újszerű téli ruhadarab is. - Szeretnek minket a közvetlen stílusunk miatt, kell néhány kedves szó és meleg étel, a többi rajtuk múlik. Igazából összetart minket az ügy, ami annyiból áll, hogy segítsünk a rászorulókon, hogy ne sétáljon el mindenki mellettük. Segíteni akarunk másokon, akik rosszabb helyzetben vannak - foglalja össze küldetésüket Kata, a kerékpáros szervezet vezetőségi tagja. A fiatal lánytól megtudjuk, három családnak segítenek rendszeresen, de működésük több hónapja alatt, már több száz hajléktalannak is vittek ételt és bátorították őket néhány kedves szóval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.