Mégsem csapott le a macskák réme Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden jel arra mutat, hogy fellélegezhetünk, ugyanis elmaradt a tömeges állatkínzás.

A múlt hét végén ütött ki a riadalom az állatbarátok között, amikor olyan hirdetések keringtek a neten, hogy fekete macskákat keresnek Halloween-bulikra Szegeden és környékén. Ahogy azt portálunk megírta, az állatvédők is a sötétben tapogatóztak, ugyanis fogalmuk sem volt, hogy miért akartak többen ilyen hirtelen házi kedvenceket gyűjteni.

„Sem az angolszász területekről származó ünnephez, sem a Mindenszentekhez és a halottak napjához nem szükségesek állatok” – fejezte ki aggodalmát a SZEGEDmának Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője, aki csak remélni tudta, hogy babona, vagy egyéb megszállottság miatt senki nem használ és áldoz fel fekete macskákat a napokban.

Mára lehiggadtak a kedélyek, és úgy tűnik, erre minden ok meg is van. A megyei rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre elárulta, nem érkezett hozzájuk a témában bejelentés, és tudomásuk sincs arról, hogy bármilyen állatkínzás történt volna a térségben. Éppen ezért elképzelhető, hogy csak néhány, magát viccesnek tartó figura akart pánikot kelteni a szellemek éjszakája előtt.

Előző sztori

A biztonsága érdekében válassza a megfelelő gumiabroncsot

Következő sztori

Az ősz leglátványosabb természeti csodájának ígérkezik