Hírzóna

Lépjen, mielőtt szétfagy a vízmérője

Lépjen, mielőtt szétfagy a vízmérője

2017. november 21., kedd
Lépjen, mielőtt szétfagy a vízmérője

Készüljön fel a télre, gondoskodjon vízmérője fagyvédelméről – hívja fel a figyelmet a Szegedi Vízmű Zrt.

A tartós téli hideg komoly károkat okozhat a fagy ellen nem védett vízmérőkben és vízhálózatban, ezért a kemény fagyok közeledtével körültekintően el kell végezni a vízvezetékrendszer víztelenítését, téliesítését. A társaság közleményében olvasható, a díjelszámolás alapjául szolgáló vízmérők, illetve a belső vízvezeték hálózat fagy elleni védelme a felhasználók, fogyasztók feladata.

A fagyásból eredő sérülés miatti csere, illetve a többlet vízelfolyás költsége a felhasználót terheli.

Emellett kötbért is alkalmazhat a szolgáltató, hogy a veszteségeit csökkentse: például a nem megfelelően fagymentesített mérők elfagyása során – mérés nélkül – elfolyt nagy mennyiségű víz is a szolgáltató vesztesége. Ha szétfagy a vízmérő, akkor az már nem tudja a továbbiakban mérni a vízfogyasztást, ilyen esetben a sérülést, fagyást megelőző egy év átlagfogyasztását figyelembe véve, ahhoz viszonyítva történik a számlázás.

A Szegedi Vízmű javasolja, hogy...

A hiányzó aknafedlapot pótolja, ha sérült, cserélje ki! Győződjön meg arról, hogy jól záródik az akna fedele! Az aknát és a vízmérőt leszigetelheti hungarocellel, pléddel vagy kartondoboz darabokkal. Fontos, hogy a tél folyamán többször ellenőrizze, nincs-e víz az aknában, és a fedele is jól le van-e zárva! A pincében és a zárt helyen lévő vízmérők, vízvezetékek esetén ellenőrizze a pinceablak épségét, szigetelését és tartsa azt zárva! Víztelenítse a vezetékeket, ha nem használja! A télen nem használt ingatlanát rendszeres időközönként ellenőrizze!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.