LEGO-robot és okos vízmérő is lesz a szegedi pályaválasztási napon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Vízmű is részt vesz kiállítóként november 8-án, a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztiválon, a Szeged Városi Sportcsarnokban.

A Társaság standjánál egy LEGO-robot és terepasztal segítségével modellezik egy város vízszolgáltatását általános iskolások és vízműves szakemberek. Az érdeklődők megnézhetik azt is, miként működik a Rókusi víztoronyban a vízszintmérés, és kipróbálhatják, hogyan lehet leolvasni egy okos vízmérőt. A rendezvényen 9-től 16:30-ig várják a pályaválasztás előtt álló gyerekeket.

A Szegedi Vízmű Zrt. közleményében úgy írja, egy-egy ilyen rendezvény jó alkalmat teremt a tájékoztatásra, tájékozódásra, mindazon információk cseréjére, amik megkönnyíthetik, segíthetik a pályaválasztást, hiszen a cél az, hogy a fiatalok olyan szakmát válasszanak, ami nekik a leginkább megfelel, ugyanakkor az sem mellékes, hogy olyan szakma legyen ez, amire szükség van, amellyel könnyen el tudnak majd helyezkedni a tanulmányaik után.

Előző sztori

A szegedi kutyák tényleg hasonlítanak gazdáikra

Következő sztori

Kézilabda: Komlón kozmetikázott a Pick