Körözött bömöst fogtak Röszkén

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás – írta a police.hu

Egy német állampolgárságú férfi november 2-án egy BMW X5 vezetőjeként akarta az országot elhagyni Röszkénél. Az ellenőrzés megállapította, hogy az autó szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt Németország körözi. Kiderült továbbá, hogy a jármű rendszáma és alvázszáma nem eredeti, valamint a forgalmi engedélyt és a törzskönyvet nem az illetékes hatóság töltötte ki. A rendőrök a gépkocsit lefoglalták.
A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

A nyomozók a 34 éves férfit őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Előző sztori

Hamisan állították, hogy ki volt a tettes – vádat emeltek ellenük

Következő sztori

Kiderült, melyik nagyvárosban gazdaságosabb lakást venni