Sport

Kézilabda: minden hibát büntetett a Löwen + FOTÓK

Kézilabda: minden hibát büntetett a Löwen + FOTÓK

2017. november 5., vasárnap
Kézilabda: minden hibát büntetett a Löwen + FOTÓK

Három góllal kikapott a Bundesliga címvédőjétől a MOL-PICK Szeged a BL csoportkörében.

Az ellen a Rhein-Neckar Löwen ellen folytatta a Bajnokok Ligája csoportkörét a MOL-PICK Szeged, amellyel szemben az utóbbi időszakban kifejezetten pozitív eredményeket ért el. A teljes keret Juan Carlos Pastor rendelkezésére állt a Bundesliga címvédője ellen. Andy Schmid átlövése nyitotta a meccset, majd Sergei Gorbok volt az első eredményes szegedi - a Löwen az első perctől kezdve a hét a hat elleni játékot játszotta, ami nagyon nehezen ízlett a Szegednek, Guardiola emberhátrányban is betalált, a németek jóval folyékonyabb támadójátékot hoztak, és hiába jött vissza egy gólra a PICK, 6-7 után megint két gyors német kontra, és újra megnyugodhatott a Löwen. Többször is volt esélye az egyenlítésre Balogh Zsoltéknak, ám támadásban pontatlanul játszottak a Tisza-partiak, miközben a Löwen tartotta a tempót, és jóval kevesebb hibát követett el elöl. A huszonharmadik percben Thiagus Petrus üres kapura dobhatott - ha ez bemegy, akkor egyenlít a PICK, viszont a brazil kihagyta, ellenben Jerry Tollbring nem, így egál helyett ismét kettő volt közte, Andy Schmid kiválóan mozgatta csapatát, és keretbe foglalta az első félidőt, hiszen ő szerezte az első 30 perc utolsó gólját is. Ötgólos hátrányból kellett volna pokoli második félidőt produkálnia a Szegednek, de nem tudtak kimozdulni ebből a gödörből a szegediek, miközben a Löwen nem mutatta a fáradtság jeleit, volt, hogy nyolc góllal is vezetett a Rhein-Neckar. (19-27) A hátralévő időszakban ugyan küzdött a MOL-PICK Szeged, de nem tudta szorossá tenni a találkozót, a végére egy picit kieresztettek a németek, így három góllal nyertek, holott nagyobb is lehetett volna a különbség. A MOL-PICK Szeged ezzel másodjára szenvedett vereséget a csoportkörben, és hárompontos hátrányba került a második helyen álló germán riválisa mögött, és a negyedik helyről várhatja a folytatást. Bodó Richárdékra jövő héten két találkozó is vár, kedden előbb Komlón lesz jelenése a csapatnak, majd szombaton a francia Nantes érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 6. forduló

MOL-PICK Szeged - Rhein-Neckar Löwen 31 - 34 (14-19)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Vaclav Horacek, Jiri Novotny (csehek).

MOL-PICK Szeged:

Sierra - Sierra - Sostaric 1, Källman 1, T. Petrus 1, Bánhidi 3, Gorbok 4, Skube 3. Csere: Sego (kapus), Balogh 3, Sigurmannsson 4/4, Gaber 1, Blazevic, Bodó 5, Zhitnikov 5, Buntic, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Löwen:

Palicka - Radivojevic 4, Reinkind 3, Schmid 9/1, Baena 4, Rnic 2, Tollbring 6. Csere: Appelgren (kapus), G. Guardiola 2, Pekeler 2, Taleski 2, Groetzki, Petersson. Vezetőedző: Nikolaj Jakobsen.

Hétméteres:

5/4 ill. 1/1.

Kiállítás:

4 perc ill. 8 perc. Juan Carlos Pastor:

"Gratulálok a Löwennek, tavalyhoz képest megtettek egy lépést előre, míg mi nem vagyunk a tavalyi szintünkön. Az egyik erősségük a kontratámadások, sok gondunk akadt a hét a hat elleni játékkal, főleg az első félidőben, amikor öt góllal vezetni tudott ellenfelünk. Több variációval is próbálkoztunk védekezésben a szünet után, jobban is működött, azonban az eredmény nem reális. Végig harcoltunk, megpróbáltunk visszajönni a meccsbe, de támadásban egyénileg akartuk megoldani a dolgokat, a Löwen viszont minden hibánkat ki tudta használni. Nem szoktuk meg azt, amilyen helyzetben vagyunk most, tavaly az 50 meccs mindegyikében benne volt, hogy nyerünk, idén már ez nincs így. Csak közösen tudunk kijönni ebből a gödörből. Rengeteg munka vár ránk, jövő héten két meccsünk is van, nem szabad visszatekintenünk. Bízom a csapatomban, lehet, hogy nehezebb úton kell haladnunk, de el fogjuk érni célunkat. Tudom, hogy sok kritikát fogunk kapni, ez normális is, de közösen kell megoldanunk ezt a helyzetet."

Jonas Källman:

"Először is gratulálok a Löwen, természetesen nehéz mondani bármit is, nehéz helyzetben vagyunk. Nem tudtunk mit kezdeni a hét a hat elleni játékkal, próbáltunk zártan és nyitottan is védekezni, de semmi nem működött."

Nikolaj Jakobsen:

"Örülök, hogy végre sikerült nyerni Szegeden. Európa egyik legjobb csarnokáról van szó, kiváló szurkolókkal, jól felkészített csapattal. Jonas Källman általában megöli a csapatok támadásait, de elégedett vagyok csapatommal támadásban és védekezésben is."

Harald Reinkind:

"Nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen nyerünk, mindig megszenvedtünk a Szegeddel. Ma kipróbáltunk valami újat, a hét a hat elleni játékunk jól működött, örülök, hogy ez jól működött, és két pontot szereztünk."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.