Kézilabda: bravúrkényszerben a PICK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A spanyol óriás érkezik vasárnap az újszegedi sportcsarnokba, a MOL-PICK Szegeden az esélyek ellenére is ott a győzelmi kényszer.

Sorrendben a Veszprém, a Löwen és a Nantes győzni tudott az a MOL-PICK Szeged vendégeként, és még ha kedden a Balatonfüred elleni bajnokin hozta a papírformát Juan Carlos Pastor együttese, ez a győzelem aligha feledteti az elmúlt hetek eredményeit. A javítás ugyanakkor abszolút nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen vasárnap a BL-cím egyik várományosa, a Barcelona lesz a Tisza-partiak ellenfele. Klasszisok sora áll Xavi Pascual vezetőedző rendelkezésére, ugyan Kiril Lazarov, Jesper Nöddesbo és Filip Jícha is távozott a katalánoktól, de semmivel sem lett gyengébb a Barca kerete, amelybe átlövőként Jure Dolenec Montpellierből érkezett, Nöddesbót az immáron ex-portói Alexis Borges-szel pótolták, míg Yahis Lenne a szélen tehermentesítheti Victor Tomást. “Ez a három meccs még mindenkiben benne van, nem tűnt el nyomtalanul. Hazai pályán nem volt kérdés, hogy ki fog nyerni, de háromszor kellett megnyernünk a Balatonfüred elleni meccset. Akkor fogunk igazán megnyugodni, ha vasárnap is legalább pontot tudunk szerezni” – tekintett a vasárnapi derbire Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged átlövője.

A Barcelona csupán egyszer kapott ki az idei szezonban, pontveszteség nélkül áll a spanyol bajnokság élén, a BL-ben pedig Szkopjében maradt alul a Vardar ellen – ezen túl csak a két, Löwen elleni mérkőzésén vesztett pontot – ráadásul a két csapat között fenálló hárompontos különbség ötre hízhat, amennyiben nem mutat be bravúrt a PICK vasárnap, és hat körrel a csoportkör vége előtt ez már olyan különbség lehet, amit nehezen dolgozhatnak le a szegediek a hátralévő időszakban. “A realitás a Barcelona sikerét ígéri, de hasonló volt a helyzet a Vardar Szkopje ellen is. Most nem olyan helyzetben leszünk, mint a Nantes ellen, amikor mindenki bizonyítani akart, a nagy akarásnak pedig nyögés lett a vége. Nagyon remélem, hogy legalább egy pontot szerezni fogunk, én úgy érzem a csapaton, hogy képesek is lehetünk erre” – tette hozzá a PICK kilencese.

A MOL-PICK Szegednek leginkább védekezésben akadtak problémái az elmúlt meccseken, ami pedig nem kecsegtet sok jóval, hogy a Barcelona a BL-ben csupán két meccsén nem lőtt harmincnál több gólt. Egy nagyon komoly támadógépezetet kellene feltartóztatnia Zubai Szabolcséknak, miközben támadásban sem szabad hibákat elkövetniük. A Nantes elleni meccs után Jonas Källman összefogta a csapatot, mint Bodó Richárd kitért rá, azt hangsúlyozta, hogy fontos, hogy együtt maradjanak, nem szabad szégyenkezniük a vereség ellenére. “Ezen mi tudunk változtatni, ha vasárnap sikerül, akkor minden rendben lesz, ezt a feladatot kell megoldanunk. A Szegedre mindig is az volt jellemző, hogy kevés gólt kapott, támadásban lehet csiszolni a dolgokat. Most valami nem működik nálunk, ha tudnánk, hogy pontosan mi az, akkor biztos, hogy nem így történtek volna a dolgok. Sokat beszélgetünk edzés előtt és után is, hogy miben tudunk egymásnak segíteni. Lehet, hogy a Barcelona elmegy majd 3-4 góllal, de megmutattuk, hogy mindig fel tudtunk jönni ebből a helyzetből. Remélem, egy kicsit korábban fogunk ébredni, de legfőképpen azon leszünk, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe” – zárta a PICK játékosa.

Előző sztori

Szegedi marketing ügynökség az ország legjobbjai között

Következő sztori

Egyre több a szegedi hajléktalan – Tarhonyás paprikással lakott jól a 69 éves Gyuri bácsi