Közélet

Jubiláns véradókat köszöntöttek Algyőn

Jubiláns véradókat köszöntöttek Algyőn

2017. november 15., szerda
Jubiláns véradókat köszöntöttek Algyőn

Már nyolcvanszor adta vérét Molnár Gábor másokért. Ő volt egy azon tizennyolc jubiláns véradó közül, akiket Algyőn köszöntött a Vöröskereszt és a település.

Egy év alatt 500 ezer egység vérre van szükség Magyarországon, egy ember egy egység, ami egy összefogás a beteg emberekért – fogalmazott a Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének képviselője, Héjjáné Borbás Anikó Algyőn, ahol első ízben köszöntötték a jubiláns véradókat. Hangsúlyozta, az akár a betegek életét is megmentő vér nem pótolható semmivel, nem lehet előállítani mesterségesen, csakis emberi szervezetből lehet pótolni. Köszönetet mondott Vöröskereszt algyői szervezetét vezető Gonda Károlynénak és a többi önkéntesnek, akik segédkeznek a véradások szervezésében, vagy éppen adományok gyűjtésében, szétosztásában. Az ünnepségen Molnár Áron polgármester felelevenítette, hogy milyen jó érzés volt számára, amikor egyik véradását követő másnapon kapott egy sms-t, hogy már fel is használták a vérét, s így tudta, hogy segíteni tudott valakin, aki rászorult. Úgy fogalmazott, hogy az önkéntes véradás egy nemes küldetés, s arra biztatott, hogy minél többen vegyenek részt véradáson. Hozzátette, a jubiláns véradókat még sosem köszöntötték a nagyközségben, de hagyományt szeretnének ebből teremteni, ezzel is köszönetet mondva azon algyőieknek, akik vérüket adják mások gyógyulásáért, életéért. Azok az algyőiek, akik véradásukkal példát mutatnak: Molnár Gábor nyolcvanszoros, Varga Lajos Zoltán hetvenötszörös, Keresztes Árpád pedig hatvanszoros véradó. Ötvenszer segített már másokon Balogh József, Fodor László, Füzesy István, Gábor József, Kiss Róbert, Kovács József, Magyar László és Vosnitzer Ferenc. Negyvenszeres véradó pedig Békési Ferenc, Draxler Ferenc István, Földes Károly, Hegedűs Mihályné, Vellás Katalin, illetve Zahuczky Balázs József.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.