Írjon nekünk

Gasztro

Imádják a szegedi lány finomságait Kaliforniában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

De vajon mit készíthet, ami ennyire elnyerte az amerikaiak tetszését?

A Bors derítette ki, hogy kürtőskalács-fagylaltot árul saját boltjában a Szegedről Kaliforniába távozott Szabó Szandra.

Három évvel ezelőtt érkezett a kaliforniai Los Angelesbe és egy igazi hungarikumot vitt az óceánon túlra, a kürtőskalácsot. Alapítótárs, cukrász, szakács és igazgató is a cégénél, a House of Chimnay Cakes-nél.

A kürtőskalácstésztából azonban nem a nálunk megszokott hengert, hanem tölcsért készített. Ezt megforgatja például “karamellben, dióban, fahéjban vagy kakaóban, és abba méri a különböző ízű fagylaltokat, amit azután még mindenféle különlegességgel díszít.

Ehhez csokoládé- vagy egyéb, például málnaöntetet, és csokidarabokat, süteménymorzsákat, kekszet, trópusi és egyéb gyümölcsöket, pattogatott kukoricát használ” – számolt be a Bors.

A visszajelzések nagyon pozitívak, a vásárlók dicsérik, sőt vegánoknak is ajánlják a lány termékeit.

(Kép: House of Chimney Cakes/Facebook)

Kommentek

ARC

Egy cseppnyi Toszkána a Mátyás téren

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Hunyadi Anna egy éve nyitotta meg a Szia nevű mobil kávézóját az alsóvárosi Mátyás téren.

Tovább olvasom

Gasztro

Szeged ízei 5. rész: ízben és megjelenésben is csúcs a Sótartó halászleve

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kulcsmozzanat a passzírozás a halászlé elkészítésekor – állítja Kádár-Németh Matild konyhafőnök.

Tovább olvasom

Gasztro

Szeged ízei 4. rész: a vendégek véleménye formálja a Bistorantot

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Saját elgondolású kakaspörkölttel és halászlével várja a tavaszt a Bistorant.

Tovább olvasom

Aktuál