Ezekre figyeljünk, hogy a gyertya, és ne a lakás égjen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó tanácsokat kaptunk a megyei tűzoltóktól. Fogadják meg!

Adventkor, karácsonykor a nagymama, a kismacska, a rendőrség mellett a tűzoltóság is aggódik értünk. Az utóbbi szervezet az alábbiakra hívja fel a figyelmet, s egyben a következő tanácsokat adja az ünnepek idejére:

– Ugyan csökken a lakástüzek száma, de az adventi és az azt követő időszakban, decemberben és januárban kétszer annyi történik, mint az év többi részében.
– Az otthon keletkező tüzek jelentős százaléka a konyhában alakul ki, ezért elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk néhány alapvető szabállyal, így például azzal, hogy az égő olajat tilos vízzel oltani, ehelyett fedőt kell rátenni, le kell kapcsolni a tűzhelyet és le is kell húzni róla az edényt.
– Időben reagáljunk a kialakult tüzekre, mert azok a lakásban található textíliákon és a karácsonyfán keresztül nagyon rövid idő alatt jelentős méretűvé nőhetnek.
– Az adventi vasárnapokon, karácsonykor és szilveszterkor gyújtott gyertyákat, csillagszórókat egy percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni! Mindig tartsuk szem előtt, hogy az adventi koszorú, a karácsonyfa, a hangulatvilágítás, a nem biztonságos égősor és a tűzhelyen felejtett étel a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat!
– A kisebb tüzeket magunktól is megpróbálhatjuk eloltani, amennyiben azonban az meghaladja a képességeinket, haladéktalanul értesíteni kell a tűzoltókat a 105-ös vagy a 112-es telefonszámon, majd be kell zárni a tűz által érintett helyiséget.

Előző sztori

Nyolc és félévre ítéltek egy német kábítószercsempészt Szegeden

Következő sztori

Alufóliában tartották a "porcukrot"

Legutóbbi hasonló cikkek