Közélet

Egy hónapot kell kibírni pia nélkül

Egy hónapot kell kibírni pia nélkül

2017. november 3., péntek
Egy hónapot kell kibírni pia nélkül

Elindult a Száraz November, a cél, hogy a résztvevők egy hónapig ne igyanak alkoholt.

A kampány elsősorban a kockázati ivóknak szól, akik egy héten három-öt alkalommal fogyasztanak alkoholt és egyszerre egy egységet, tehát egy pohár sört vagy három centiliter tömény italt. Alkoholfogyasztásuk problémássá válhat egy negatív életesemény, válás vagy a munkahely elvesztése esetén - mondta

Dávid Ferenc

szociológus, a Kék Pont Alapítvány munkatársa az M1 aktuális csatornán pénteken. Aki végigcsinálja a Száraz novembert, egy kicsit "legyőzi önmagát", és megváltozik a viszonya az alkoholhoz - mondta, hangsúlyozva: az illető nem lesz antialkoholista, de megtanul nemet mondani, megtanulja azt mondani egy társaságban, hogy "köszönöm, nem kérek", elindul a mértékletesség felé és sokkal jobban rálát arra, milyen a fogyasztása. Hozzátette: a Száraz november kampány része az is, hogy ha valakinek nem sikerül végigcsinálnia, legalább foglalkozzon vele. Dávid Ferenc azt mondta, az a jellemző, hogy akik teljesítik ezt a kihívást, sokkal kevésbé csúsznak vissza a napi alkoholfogyasztásba. A szakember szerint fontos, hogy legyenek kormányzati programok, alkoholpolitika azért, hogy távol tartsa a fiatalokat az alkoholfogyasztástól, de ebben óriási a felelőssége a felnőtteknek, a családnak is, annak, hogy milyen példát mutatnak. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.