Óriási dugó és elképesztő tömeg a szegedi temetőknél (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kígyózó autósorok, és több ezres tömeg várakozik jelenleg is a Belvárosi temetőnél.

Hatszázezer (600 ezer) emberre számítanak a szegedi temetőkben ezekben a napokban, de különösen szerdán.

Ilyenkor egyirányúsítják a forgalmat, mert másképpen kezelhetetlen lenne a helyzet – tudtuk meg Molnár Tamástól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. temetkezési divízióvezetőjétől.

Ez sem segít mindig, most is órási dugók és több ezres tömeg kígyózik a temetők környékén. Egy felháborodott olvasónk jelezte, míg a korábbi években csak az idősek, rokkantkártyával rendelkezők hajthattak be autóval a Belvárosi temetőbe, addig idén ezt bárki megteheti, ez vezetett a torlódáshoz.

További nehezítésként a hétvégi vihar miatt életveszélyes állapotok alakultak ki több temetőben: fákat csavart ki az orkán, sírokat zúzott szanaszét, nem volt áram és világítás sem, ezért senkit nem engedtek be a sírkertekbe. Csak hétfőre sikerült némileg normalizálni a helyzetet.

Ma, vagyis szerdán még este nyolcig lesznek nyitva a temetők, de holnaptól a téli időszámítás miatt 17 órakor zárják a kapukat.

Drága a szegedi temetkezés országos viszonylatban

A privatbankar.hu szerint, a vidéki városok közül Szolnokon, Szegeden és Békéscsabán is drága temetkezni, a sírhely megváltása akár több százezres nagyságrendre is tehető. A legdrágább urnafülkék a fővárosban vannak, Farkasréten 251 ezer forintba is kerülhet, míg Szegeden 100 ezer forint fölött is lehet az áruk.

A Belvárosi temetőben egy egyszemélyes sírhely több mint 250 ezer forintba is kerülhet. A koporsós temetés és sírkő elkészíttetése pedig további százezrekbe fájhat, így könnyen előfordulhat, hogy a gyászoló családnak hét számjegyű összeget kell fizetni a méltó búcsúztatásért…

Előző sztori

Északabbra még kell a rendőri jelenlét, Csongrád megyében már helyreállt a rend

Következő sztori

1100 homokháti soha nem tért haza